Meest Gelezen...

» De Meest Populaire Abonnementen
» 100 minuten bellen + 100 smsjes versturen voor slechts € 5,00 p/mnd!
» Vanaf € 2,99 p/m, mobiel bellen zonder vast contract.
» Ben en Simyo sim only, wat zijn de verschillen?
» Blackberry Bold 9780 gratis...
» Dé Samsung Galaxy S 2 Bestellen

HollandsNieuwe

HollandsNieuwe Hollandsnieuwe is een nieuwe prodiver die er voor wil ervoor zorgen dat klanten niet meer teveel betalen. Dit willen ze doen door middel van een belplafond, dit houd in dat je zelf het maximale te verbellen bedrag kunt instellen en  bepalen . Dit zou dus ideaal zijn voor kinderen maar wat zijn de ervaringen met deze provider in het verleden zijn er meer van dit soort ideeën geweest waarvan achteraf bleek dat ze weinig deden om te voorkomen dat je kind teveel ging betalen.  Maar misschien brengt HollandsNieuwe hier verandering in.

Bundel op

Wat hollandsnieuwe eigenlijk wilde doen was voordelen van een prepaid en van abonnementen combineren door het, dit heeft HollandsNieuwe simpel weg gedaan door het mogelijk te maken dat je  elke maand je belbundel kunt aanpassen. Als je bijna boven je bundel komt krijg je een smsje met een waarschuwing dat je sms’jes en je belminuten  op dreigt te raken.

Op het moment dat je bundel drijgt op te raken kun je er bij HollandsNieuwe er voor kiezen om meer minuten bij te kopen. De kosten hier voor zijn het zelfde als de minuut en sms prijs van je bundel. Als jij minuten bij koopt kun je niet meer smsen, bellen en internetten

Kosten

Bij hollandsnieuwe kun je sms’en en bellen vanaf 3,4 cent een de hoogste prijs is 6 cent per minuut of sms

Ga naar de website van HollandsNieuwe voor meer informatie

Belangrijkste Punten

 • Je ontvangt een waarschuwings-sms als je beltegoed 3 en 0 euro bereikt.
 • met voorafvoordeel basis kun je bellen en sms-en. Met voorafvoordeel extra kun je daarnaast ook internetten.
 • binnen Nederland betaal je één vast tarief voor één minuut bellen, één sms versturen en, bij voorafvoordeel extra, 1MB data.
 • alle gesprekken worden naar boven afgerond op hele minuten.
 • mobiel internet wordt afgerond per 100 KB.
 • maandbundel en extra beltegoed zijn altijd drie maanden geldig. Het beltegoed dat je als eerste hebt gekocht, wordt als eerste gebruikt (FIFO)

Ervaringen

Het lijkt er dus op dat we eindelijk een abonnement hebben die echt geschikt is voor kinderen, en voor mensen die de kosten in de hand willen houden maar is dat ook zo? Dat is de vraag! Daarom vraag ik je om je reactie achter te laten als je ervaring hebt met hollandsnieuwe

Lees ook eens...
Is hollandsnieuwe wel echt een goedkoop abonnement?

Is hollandsnieuwe wel echt een goedkoop abonnement?

Abonnementen van HollandsNieuwe

Abonnementen van HollandsNieuwe

GRATIS 75 minuten bellen 1 jaar lang

GRATIS 75 minuten bellen 1 jaar lang

 1. Frans says:

  Telefoon via HN gekocht werkte niet goed. Opgestuurd naar hun reparateur.. Nu geen internet en geen e-mail mogelijkheid meer. Op 5 april een aangetekende brief gestuurd, dat ik wil opzeggen, omdat ik vanaf het begin problemen heb gehad. Nog geen rectie gekregen op mijn aangetekende brief. waar blijft het fatsoen ?

 2. Valerie says:

  Ik heb sinds 11-01-13 mijn iPhone 4 besteld bij HN.
  en gister zouden ze tussen 16:15 – 20:30 lang komen om mijn betselling te komen brengen.
  En dag later is het nu en heb nog steeds niet.
  Een kennis van mij heeft de iPhone ook en heeft al 2 weken geen internet!
  En buiten SLECHT BEREIK.
  Neem geen risico en neem een abbo bij een andere provider .

  NEEM GEEN HOLLANDSE NIEUWE !

  Gr Valerie .

 3. dorazou says:

  Ik heb een abonnement bij Holl. Nieuwe. Nu doet mijn simkaart het bij herhaling niet en sinds enige tijd is hij er totaal mee opgehouden. Contact krijgen met Holl. Nieuwe is totaal onmogelijk.
  Ik heb aangeboden het abonnement te ontbinden, maar dat kon alleen als ik het toestel, dat ook al kapot is geweest en waarvan de achterkant vanwege het vele resetten( op verzoek van Holl. Nieuwe) los zit, tegen nieuwprijs koop. Bovendien moet ik dan een klein abonnement bij Holl Nieuwe houden.
  Ik stuur dagelijks een mail, daar krijg ik geen antwoord op en probeer ook dagelijks te bellen, de telefoon wordt niet opgenomen, bovendien begint dit in de papieren te lopen. Voor mijn werk ben ik op mijn eigen telefoonnummer niet bereikbaar en loop ik met een prepaidkaart met het toestel van mijn partner rond. Omdat daar mijn eigen telefoonnummers niet instaan, heb ik twee telefoons bij me.
  Wat kan ik hieraan doen. Ik wil zo graag van dit abonnement af.

 4. Mark says:

  Fijn dat er toch tevreden klanten zijn. Ken er nog een paar. Alleen…na drie maanden was -net als bij mij- de bereikbaarheid en snelheid waardeloos. Geniet ervan zolang het duurt! Succes!

 5. Anton says:

  Hallo,

  Ik ben onderhand ook al weer bijna 2 jaar klant bij hollandsnieuwe, en vlak voor ik me aanmeldde had ik deze post gechekt, die ovr het algemeen wel negatief is. Echter heb ik in al de tijd dat ik Hollandsnieuwe heb maar 1 x een serieus probleem gehad, toen het HELE vodafone netwerk er uit lag, en vodafone mensen dus óók niet konden bellen. dit hebben ze wel goed geprobeerd te compenseren door je 2 dagen beltegoed terug te geven. Verder wil er in het begin nog wel eens een foutje zijn met nummerbehoud of iets dergelijks, maar het wordt altijd zsm opgelost en als je het mij vraagt is het een goede en klantvriendelijke provider (en ik ben al 22 maanden lid). ook vrienden van mij hebben het afgesloten, en ze zijn er ook blij mee.

  good luck met de keuze;)

 6. Daisy de Goeij says:

  Ik heb me medio 2012 aangemeld als nieuwe abonnee bij Hollandsnieuwe vanwege hun Iphone actie.

  Vanaf dat ik het pakketje in huis heb gekregen ben ik supertevreden!!!
  Het pakketje kreeg ik binnen 2 weken in huis dus daar heb ik niks over te klagen.

  Ik kon nog niet met deze nieuwe provider bellen omdat ik nog een contract had bij mijn vorige provider en ik wilde mijn nummer behouden. (Dit kun je heel gemakkelijk aangeven en daar wordt ook echt rekening mee gehouden). Natuurlijk kon ik wel alvast de Iphone in gebruik nemen.
  In de tussentijd had ik nog een aantal vragen w.b.t. nummerbehoud en die werden snel en uitvoerig beantwoord aan de telefoon/ per mail.

  Op ‘Mijnhollandsnieuwe’ kun je zelf e.e.a. over jouw bestelling/ abonnement volgen en daar kon ik ook aflezen dat mijn vorige provider mij 6 november 2012 zou ‘vrijgeven’.

  Zonder problemen ben ik overgestapt op het netwerk van Hollandsnieuwe.
  Ik had ook geen klachten over mijn vorige provider waar ik tientallen jaren trouw klant ben geweest. Maar ik ben ontzettend onder de indruk van deze nieuwe!!!

  Ik ben een zeer tevreden klant en dat hoop ik de komende 2 jaar zeker nog te blijven.
  Jammer om ook zoveel onvrede te lezen over Hollandsnieuwe, ik ben bang dat mensen die juist tevreden zijn natuurlijk minder snel op dit forum posten.

 7. eli says:

  aaau,geen WhatsApp meer met hollands nieuwe,geen mobiel internet,en abo pas gisteren afgesluiten………dus hoe kan ik mobiel internet instellen bij Nokia Asha303(dit model stond natuurlijk niet op de hulp lijst)….een leuke medewerker bij bellcompany probeerde mij te helpen,maar het is niet gelukt…..auuuu,auuu en nog een keer auuuu…..

 8. linda says:

  Al een jaar gebeld met Holl nieuwe. Tot nu toe geen problemen en herken mij niet in alle negatieve berichten.

 9. Renate says:

  Hollands nieuwe is echt niet aan te raden. ze hebben twee abonnementen op mijn naam afgesloten terwijl ik maar voor een heb getekend en ook nog mijn nummer naar het verkeerde abonnement gedaan waardoor ik al ruim een week niet bereikbaar ben. Dan bel je de klantenservice tegen hoge betaling; ja we sturen het door naar de technische dienst… Bel je twee dagen later, ow ik zie geen aantekening terug dat het naar de technische dienst is gegaan, nou ik ga het doorsturen naar de technische dienst… Weer vier dagen later; ow nou er is geen aantekening van gemaakt, ik ga het doorgeven aan de technische dienst, uhu…

  Wat een PIEP….. maatschappij! terwijl ik van Vodafone zoveel anders ben gewend!!

 10. I.Schmitz says:

  Wat raar, ik heb helemaal geen vervelende ervaringen met de klantenservice van Hollandsnieuwe. Niet alles is vlekkeloos verlopen, maar als ik een vraag stel krijg ik netjes antwoord, zelfs als ik later denk dat ik dat ook op de website had kunnen vinden. Internet doet het prima, zowel op de wifi als via hollandsnieuwe zelf. Ook in het buitenland heb ik geen problemen. Ik heb wel een nieuwe smartphone. Mijn dochter heeft een oude nokia, wel geschikt voor internet en daar heb ik wel allemaal problemen mee. Ik ben overtuigd dat dat door het apparaat zelf komt en niet door Hollandsnieuwe.

 11. Robert says:

  Mijn advies, neem geen abonnement bij Hollandse Nieuwe.
  Ik heb geen goede ervaringen met Hollandse Nieuwe.
  Klantenservice reageert helemaal nergens op, niet op email-berichten of terugbel verzoeken.

  In mijn huidige contractperiode al twee keer een grote storing meegemaakt. De compensatie is uiterst mager.

  KIES NIET VOOR HOLLANDSE NIEUWE !

 12. Nadia says:

  Ik heb voorafvoordeel 275. Wifi doet het prima maar internet zonder wifi doet het niet. Hij kan steeds geen netwerk vinden ofzo? terwijl dat ik gewoon betaal voor internet! weet iemand wat ik hier aan kan doen?

 13. Stefan says:

  Ik ben lid sinds februari 2011 en heb in de begin periode ook problemen gehad met ontvangst. Grootste probleem is natuurlijk bereikbaarheid, bv 100% bereik op je mobiel maar je kon niet gebeld worden of als iemand een aantal grote smsjes stuurt (bv, 2 of groter ivm aantal tekens en dat 2x achter elkaar) dan krijg je die door elkaar te lezen.. Uiteraard gepaard met grote frustraties zoals menig ander persoon. Mijn contract wordt nu per maand verlengd en kijk het op die manier nog even aan. Die 50 cent per maand meer heb ik er wel voor over.

  De problemen die ik had waren pas echt opgelost na ruim 6-8 maanden tijd, ik geloof dat de grootste storing in september was geweest. Sindsdien geen last meer gehad van zulke problemen als men hier omschrijft.

  Op dit moment ben ik dan ook van mening dat het kinderziektes waren in een opstartperiode van een nieuwe aanbieder, iets wat je immers kan verwachten!

  Daarnaast mag je ook geen perfecte service verwachten in opstartperiodes van aanbieders, dat ze direct voor 1 persoon klaar staan als er tig anderen voor je zijn met name voor iets wat al ontzettend goedkoop is. Wake up! Dan kunnen ze de prijzen niet meer zo laag aanbieden!
  En ja idd, dat is ook de reden waarom ze liever per mail communiceren om zo concurrerend te blijven.

  Klaagcultuur; als je iets goedkoops wil en koopt dan kan je erop wachten dat het rommel is en niet klasse A met name in een opstartfase/periode van iets nieuws (en ja dat kan maanden duren zo’n fase, ook de grotere providers hebben dit meegemaakt).

  Korte versie:
  Het is goedkoop en het is/was nieuw, wacht gewoon tot de rest het heeft ‘getest’ en wordt pas lid als de recensies zijn bijgetrokken maar als je het risico aandurft ga dan niet klagen als iets 1 keer even niet werkt. We zijn al zo verwent waardoor deze klaagcultuur is ontstaan!
  En ja terechte klacht natuurlijk als het een lange tijd al niet werkt. Maargoed dit is met alles zo. ;-)

 14. Ag says:

  Pfffff ben al een jaar bij Hollandsnieuwe bij de eerste ontmoeting van het intrede van mijn mobiel, ging het al mis. Geen netwerk……alles geprobeerd heb 2 maanden geduurd, en opeens werkte het. Ook werkt het internet in het buitenland niet, kan je echt vergeten! Handig Joh :-( Sinds 2 maanden ontvang ik geen sms en voicemail meer, hele verhalen dat ik mijn instellingen opnieuw moet inbrengen en mijn batt er 15 min. uit moet halen? NOW WAY!!! nog steeds onbereikbaar….Echt K@T Heb weer een klacht ingediend, binnen 2 dagen echt geen reactie. Snap ook wel waarom, ze kunnen de klachten gewoon weg niet aan…

 15. Yvonne says:

  Ben ginds sinds 24 januari 2012 over naar de hollands nieuwe maar telefoon keurig ingeregeld. Helaas kan ik verder niets niet bellen, niet internetten, niet mailen, niet gebeld worden echt helemaal niets. Blijf overal krijgen netwerk fout met andere woorden het lijkt wel of ik helemaal geen netwerk heb.
  Kan nu alleen maar wat als ik thuis zit op wifi maar bellen of gebeld worden echt niet. Iedereen krijgt de voicemail en weet en zie niet dat er is gebeld.
  Heb mail gestuurd maar tot op heden geen antwoord ben heel benieuwd hoe snel dat gaat gebeuren maar als ik de berichten hier zo lees kan dat nog wel is heel lang gaan duren. En mailen is de enige manier om contact met ze op te nemen wat een drama zeg.

 16. Johan says:

  Leuk hoor, dat automatisch opwaarderen, maar als je tegoed op is, wordt je verbinding wel verbroken, waarna je weer een sms krijgt dat je tegoed is opgewaardeerd. Niet zo handig als je vanuit een (duur) buitenland aan het bellen bent en alles naar hele minuten wordt afgerond!

 17. Koen says:

  Mijn ervaringen met hollandsnieuwe, goed en niet goed. Ik zal het uitleggen:
  Ik heb voor 12 maanden (gelukkig MAAR 12) een bundel afgesloten van 275 MB/sms/min.
  De smsjes en minuten werkten direct perfect nummerbehoud was zoals aangegeven na 2 weken compleet in orde, 4,2 cent per mb sms of min. Nooit problemen gehad, een paar keer dat ik 10x een bericht kreeg dat mijn beltegoed was aangevuld maar dit was niet zo (gewoon zoals normaal 1x.) en 1x heb ik mijn beltegoed 2x gekregen maar dit werd jammer genoeg weer teruggedraaid. In mijn beleving heeft het sms en bel gedeelte zijn vruchten afgeworpen want ik kan nog steeds fijn bellen en smsen.
  Maar nu komt het internet:
  Ik heb een HTC Touch Diamond (jaja een oude) en hier kreeg ik maar geen verbinding mee. Een aantal keren gemaild want van de klantenservice op de website kreeg ik dus echt aambeien. En toen had ik internet, hoera, alles werkt na een uitgebreide en beknopte instructie over hoe ik internet moest configureren, na 2x proberen werkte het want ik moest dus 2 adressen omwisselen, niet die van het mailtje gebruiken maar die van op de site. Voor pak m beet 2 maanden dus. Toen begonnen de problemen. Na 2 maanden kreeg ik wel nog netjes verbinding, maar hij laadde niks meer van sites oid (beetje hetzelfde probleem als met ziggo internet voor routers, hij heeft verbinding maar laadt alleen in programma’s en geen sites oid). Alleen als hij zijn dag had kon ik MSNen. Een aantal keren heb ik een boos mailtje gestuurd. Waar ik gewoon niks op terug kreeg. Toen de laatste keer (een maand geleden) weer een boos mailtje gestuurd, niks op terug gekregen. Maar verrek, opeens werkt het, tot een week later. En nu zit ik met de gebakken peren. Over 2 maanden fijn een goedkoop abbonementje bij een goede provider, dan betaal ik maar wat meer, feit is dus data kost (veel) geld laat je niet misleiden.

  Conclusie: werkt (naar mijn mening) perfect voor bel en sms, maar als je internet wilt ga dan toch echt naar een andere provider want realiseer je heel goed dat je er een jaar aan vast zit. Of 2 jaar zelfs. Geschikt voor kinderen met een telefoon die alleen maar belt en sms en waar je tetris of snake op kunt spelen, een eerste telefoon, maar heb je een telefoon van deze generatie dan is HollandsNieuwe een (..)provider.

 18. Saar says:

  Ik baal als een stekker!! Ik lees hier alleen maar slechte recenties, en ik heb hem 2 weken geleden besteld! Hij is er nog steeds niet, en ik heb alleen 1 mailje gehad over dat hij wel is bevestigd, ik zeg; DE KOUDE DOUCHEE!!! En ik zit er nog 2 jaar aan vast! Hopelijk doet hij het mij mij wel, anders heeft HN een groot probleem, dan zorg ik er voor dat ze in RADAR komen.

 19. Ron says:

  Hollands nieuwe is toch een onderdeel van Vodafone. Zou de slechte service en al het andere Vodafone niet goed uitkomen. Je ziet steeds meer van dit door bedrijfjes buiten de grote 3. Zou dit de nieuwe tactiek zijn om hun te dure contracten toch nog aan de man te brengen?

  Het valt mij op dat er steeds meer mensen terug rennen naar de grote 3. En dan toch maar weer dure niet eerlijke contracten nemen. Het is toch van de zotte dat je bijv 10 euro betaald voor een aantal belminuten met sms. Als dit aan het einde van de maand niet op is, ben je het kwijt. Maar als je over de minuten heen gaat betaal je een vermogen. Schandalig!!!.

  Ik denk dat de providers eens met de tijd mee moeten gaan. Langere houdbaarheid voor je minuten, bijv 6 maanden. En zodra je binnen het bereik van je thuis Wifi komt direct over schakelen op je thuisnetwerk. Bellen over ip kost namelijk niks. Of er nu data over gaat of gesprek.

  Hollands nieuwe had inderdaad een optie geweest. Maar helaas.

  Gr. Ron

 20. Bakker R.K. says:

  Waardeloze aanbieder. Telefoonbestelling met abonnement nog steeds niets in het bezit. wel wordt gezegd dat er tot twee maal toe een toestel is verzonden, maar als je op de adressering geen huisnummer verneld kun je vderwachten dat het nooit aankomt. Hierover diverse keren mailcontact en telefooncontact proberen te krijgen.
  Geen enkel resultaat. Geen reactie ook niet over het nummerbehoud. Zeer slechte service dus. Het lijkt erop dat door de veelhoud van reacties men niet in staat zijn de klanten op een goede en fatoenlijke wijze te bedienen. Niet mee in zee gaan, alleen maar ergenis. Goedkoop is duurkoop.

 21. Frans says:

  Na wat opstartproblemen (simkaarten van mij en een andere nieuwe klant verwisseld) bel en internet ik nu 3 maanden met Hollandsnieuwe. Voor de klantenservice hoef je het inderdaad bij Hollandsnieuwe niet te doen, omdat je alleen via mail of terugbellen contact kan krijgen.

  Problemen met internet zoals hieronder heb ik niet gehad. De dekking is uitstekend (Limburg), bijna overal 3g/HSDPA. 2 mbit/s wordt in mijn beleving echt wel gehaald, ook surfen met wifi tethering gaat als een trein (ook in de trein :) ).

  Het grootste voordeel is natuurlijk de prijs. Ik denk dat de grootste bundel (550 min/sms/mb voor 16,50/mnd) in een soort van prepaidformat door geen enkele provider geevenaard kan worden.

  Dus wil je nooit buiten je bundel zitten, goedkoop bellen/internetten en neem je wat opstartproblemen op de koop toe dan is hollandsnieuwe je beste optie.

 22. Wouter says:

  Hollands nieuwe:

  geen klantenservice
  geen mobiel internet
  geen duidelijke facturen
  geen micro SIM kaarten

  en geen hoge kosten…

  wel 24 maanden vast contract anders was ik allang weg

  ik heb nog nooit zon slechte aanbieder gehad en veel spijt

  (ik heb ook nog nooit eerder negatief over een bedrijf op een forum gepost dus dit zegt wel iets lijkt me…)

 23. Wouter says:

  Beste Jeroen,

  Eens met de kosten buiten de bundel en de afrekening. Verder werkt telefonie inderdaad ook goed. Maar mobiel internet werkt bij mij echt totaal niet. En ik ben al 5 maanden met de klantenservice bezig en is het nog steeds mega slecht. Verder had ik een tijd geen facturen en zitten er grove fouten in mijn facturen uit september en oktober (nationale gesprekken voor 1,50 per minuut). En het meest frustrerend vind ik dat de klantenservice 3 van de 4 keer niet reageert op mijn email of domme vragen terugstuurt die ik al eerder heb beantwoord en daarna weer niet reageert…

  Goed dat ik nu het nummer 088-1182011 zie, dit ga ik zo snel mogelijk proberen!

  Wouter

 24. Jeroen says:

  Ik snap niet dat er zoveel mensen problemen met Hollandsnieuwe hebben. Op één keer na dat men twee dagen uit de lucht lag (kreeg voor twee dagen extra beltegoed als compensatie, geen enkele andere provider doet dat), heb ik tot op heden geen enkel probleem gehad met Hollandsnieuwe. Ik heb sinds afgelopen zomer een abonnement en het scheelt mij bakken met geld. Zodra je bij andere providers buiten de bundel komt, betaal je de hoofdprijs. Dat is hier gelukkig niet. Je wordt ook nooit verrast door hele hoge rekeningen, omdat je alles voorruit betaalt. Ben je door je bijna beltegoed heen, dan wordt er automatisch een vooraf bepaald bedrag geïncasseerd van je rekening (dit kun je zelf instellen) en ondertussen kun je gewoon doorbellen. Een gouden systeem en het Hollandsnieuwe werkt gewoon goed.

 25. vero says:

  HARTSTIKKE BEDANKT voor het telefoonnummer, werd vrij snel geholpen en ook nog goed, tot zover heb ik nog geen klachten over hollandsnieuwe. Beetje jammer dat zij zelf hun nummer niet op hun site zetten: 088-1182011. Gr Veronique

 26. Jon de Regt says:

  Ik heb ook Hollandsnieuwe per oktober 2011, was goed aangeschreven volgens de consumenten bond. Ben bang dat ik mijn vertrouwen in de consumenten bond en Hollandsnieuwe kwijt ben, ik heb alleen maar ellende met HN, voornamelijk dat ik niet bereikbaar ben, als ik dan de telefoon helemaal opnieuw start kan ik na paar minuten weer bellen en gebeld worden. Pak ik een oudere simlockvrije telefoon, zie je letterlijk op het scherm staan na eenige tijd, GEEN NETWERK. Met andere woorden jouw eigen connectie waar je betaald voor per maand valt gewoon totaal weg. En komt in willekeur weer terug. Ik heb dit gemeld aan HN, krijg een bericht terug dat alles verholpen zou zijn. Echter had ik na een week weer dezelfde problemen. Het mobiel internet lijkt wel altijd te werken.

 27. M. Beers says:

  Bijna alleen maar slechte ervaringen. Is dat omdat mensen met goede ervaringen niet reageren? In dit geval weet ik dat de klantenservice niet reageert op mojn klachten en dat ze telefonisch niet bereik aar zijn. 3G doet het ook vaak niet, trouwens. Moeten we TROS Radar nier eens bragen of zij contact kunnen krijgen? Ben het wel zat. Zit er nog 22 maanden aan vast…

 28. peter mail says:

  Kan al 4 dagen niet gebeld worden door mobiele nummers.
  Klantenservice geeft niet thuis.
  Puinhoop bij HollandsNieuwe.
  Abonnementsgelden zijn wel geincasseerd.

 29. Toan says:

  Nummerbehoud aangevraagd op 03-11-2011 die voldoet aan alle voorwaarden: actief nummer, contractsvrij of prepaid. Op 14-12-2011 een e-mail gestuurd met de vraag waarom het nummer nog niet overgezet is. Ik krijg dan een ontvangstbevestiging: ‘Dankjewel voor je e-mail.
  Wij gaan direct aan de slag met je vraag. We proberen je binnen 1 werkdag antwoord te geven.’. Ja proberen kan iedereen, maar doen is een ander verhaal. Na 5 dagen nog niets ontvangen. Je kan ze ook niet bellen. Nu na anderhalve maand nog niets opgelost, maar oude abonnement loopt nog wel door, waardoor je met dubbele abonnementskosten zit. Hollands Nieuwe goedkoop JA, goede service NEE.

 30. M. Beers says:

  Niet duur. Ze hebben ook geen helpdesk. Zelfs de vragen die je stelt via het contactformulier worden alleen beantwoord met een algemeen mailtje (zie tekst hieronder). Verder hoor je er niks van. Er is ook geen telefoonnummer dat je kunt bellen om een medewerker te spreken. Vaak geen 3G, terwijl mijn collega met de als slecht bereikbaar bekend staande T-Mobile vrolijk kan surfen.

  Tekst antwoord contactformulier:

  Hallo,

  Dankjewel voor je e-mail.
  Wij gaan direct aan de slag met je vraag. We proberen je binnen 1 werkdag antwoord te geven.

  Ondertussen kun je zelf ook kijken bij de veelgestelde vragen op onze website. Daar vind je veel nuttige informatie over bellen met hollandsnieuwe. En wellicht ook het antwoord op je vraag.

  Vriendelijke groeten,

  Klantenservice

 31. Roel says:

  Voor mijn vrouw hebben wij een contract afgesloten met Hollandsnieuwe. Keurig op tijd de telefoon ontvangen, HTC Wildfire S met een vast abonnement van 19 euro per maand. Het probleem begon met het installeren van internet. Al wat ik deed, hij sloeg de gegevens niet op, zoals vermeld in de beschrijving, op internet. Wij een mail gestuurd naar hollandsnieuwe, maar geen reactie. 4 dagen later werden wij gebeld. Nadat wij verteld hebben dat dit geen service is, kregen wij te horen dat, wanneer je naar de Bell-companie gaat, zij direct met hollandsnieuwe telefonisch contact op kunnen nemen. Het probleem lag aan de instelling informatie op de internetsite. Bij mcp staat 004 en volgens internet moet je die veranderen in 007. Daar zit het probleem, bij sommige toestellen werkt dat niet en moet je gewoon 004 laten staan. Het werkte direct en zijn wij tevreden. Het blijft een slechte zaak dat men niet direct telefoninsch bereikbaar is.

 32. Kees says:

  Afgelopen donderdag mijn telefoon ontvangen. Deze valt na twee minuten uit. Op zich geen probleem, behalve als je de klanten service probeert te bereiken. Die kan je alleen een mailtje sturen met het verzoek je terug te bellen. En het mooie is: dat doen ze niet. Nu heeft mijn vrouw ook een telefoon via HN en die heeft geen internet. Daar hebben ze iets over op het internet geplaatst, maar dat werkt niet. Kortom: Ik heb een telefoon die steeds uitvalt en mijn vrouw heeft een telefoon zonder internet. En de service afdeling weigert terug te bellen!!! Ik ga denk ik alles maar terug sturen.

 33. Joep says:

  Ik zie steeds vragen over het nummer van de klantenservice. Ik heb recent besteld en alles ging goed. En bij de order zat een . 088 1182011. Ik zou zeggen probeer maar.

 34. Van Loosbroek says:

  FF een update. Ik heb na een gesprek gehad te hebben met een meerdere bij Vodafone Maastricht (zie telefoonnr vorige mail), alles met een aangetekende brief teruggestuurd en daarbij een begeleidende brief met uitleg van opzegging. Daarbij heb ik een ‘onvriendelijk’ mailtje naar HN gestuurd, waar ik dus aangeef per direct op te zeggen.
  De volgende dag word ik gebeld door HN en heb ik de situatie uitgelegd. Ze was heel begripvol en begreep dat ik op wilde zeggen. Ze zou het regelen voor mij. Ik heb haar gevraagd om dit accoord via de mail te bevestigen en dat heeft ze gedaan. Ik kreeg vrij snel een bevestigingsmail en twee dagen later was mijn aanbetaling abonnement teruggestort en alles stopgezet. Dus ik zou zeggen probeer het ook zo.
  Ik heb nu een simonly bij Telfort afgesloten; 300 belminuten + 100 sms voor E 8,95 pm (dat is twee keer zoveel als bij HN).

  Succes,

  Harold

 35. Gerard says:

  Ik heb nu enkele maanden een abonnement bij HollandsNieuwe. Het leek allemaal zo mooi maar helaas is de waarheid anders.

  In het begin had ik in Nederland al geen Internet terwijl ik wel 10 euro per maand betaal voor een bundel. Hier over gemaild naar de klantenservice maar helaas geen antwoord. Na wat proberen heb ik handmatig de internet instellingen aangepast waardoor het internet binnen Nederland nu wel werkt.

  Verder had ik in het buitenland geen bereik met mijn abonnement. Hier over gemaild met de klantenservice, maar wederom weer geen reactie gehad. Gelukkig was het snel op te lossen door de simkaart handmatig aan te melden op het partner netwerk maar iedere keer als je een ander land binnenkomt moet ik me weer opnieuw aanmelden bij het partner netwerk. Vaak is het ook even zoeken welk netwerk het partner netwerk is (maar meestal is dit Vodafone of o2). Echter kan ik in bepaalde landen ook geen partner netwerk vinden waardoor ik gewoon simpelweg onbereikbaar ben op mijn eigen nummer.

  Ook het internetten in het buitenland wil nog steeds niet en ook hierover heb ik gemaild met HollandsNieuwe maar wederom weer geen reactie. Dit probleem is nog steeds niet opgelost en het is best vervelend omdat ik vaak voor mijn werk in het buitenland ben.

  Eveneens heb ik mij aangemeld voor automatisch opwaarderen als mijn beltegoed onder de 5 euro komt. Alle rekeningen zijn altijd netjes voldaan en ben al meerdere maanden klant, maar helaas blijft deze functie voor mij geblokkeerd terwijl ik ruim voor 75 euro extra opwaardeer per maand en de extra kosten altijd netjes vooraf betaal middels Ideal.

  Ook blijft opwaarderen via SMS voor mij geblokkeerd. Waarom is mij een raadsel. Alles is tot op heden altijd netjes op tijd betaald en extra tegoeden zijn tot op heden altijd vooraf betaald.

  Uiteraard ook dit middels de website voorgelegd aan HollandsNieuwe maar wederom geen enkele reactie van hun kant.

  Eveneens heb ik via de mail aangegeven dat ik absoluut NIET wil dat ze mijn gegevens gebruiken voor marketing doeleinden of verkopen aan derden, want dit doen ze (zie ook hun al gemene voorwaarden). Ik heb aangegeven een bevestiging te willen ontvangen maar helaas ook hier nooit een reactie op gehad.

  In totaal dus 7 klachten, verdeeld over 6 mailtjes (en dan tel ik de terugbel verzoeken nog geen eens mee) waarvan er 0 door HollandsNieuwe zijn opgelost in 4 maanden tijd.

  Kortom 1 en al ellende en ook de tarieven voor bellen, smsen en gebeld worden naar en in het buitenland zijn schreeuwend hoog… Ik heb nu een brief opgesteld die begin volgende week per expres koerier naar Maastricht gaat waarin ik te kennen geef mijn abonnement te willen opzeggen. Ik heb nog nooit zo’n slechte provider als dit meegemaakt.

 36. Peters says:

  Het nummer van Maastricht had ik ook al gevonden. Probeer maar eens te bellen. Je staat daar langer in de wacht, dan in het hoogseizoen in Walibi. Er neem niemand op, staat in de wacht tot je er dood bij neervalt. Ik heb zelf al 2 brieven gestuurd en een aangetekend. Maakt allemaal niks uit. Ze doen net alsof ze gek zijn. Weer zon stomme Nederlander die erin gestonken is om bij ons (HN) een nieuw abbo heeft afgesloten. Nu heb ik inmiddels na een week een andere sim kaart ontvangen. De eerste was naar een verkeerd adres. Nu heb ik een nieuwe ontvangen , doch staat er geen beltegoed op. Om gek van te worden. Ook ik wil wel actie ondernemen om dit alles groots in het nieuws te brengen. Misschien ” Radar ” of nog erger “Opgelicht “of anders de Ombudsman. Zij zijn daar nog erger an onze politici in den Haag. Deze beloven ook van alles en bedonderen je ook.

 37. Van Loosbroek says:

  Ik heb geen zin om het hele verhaal te doen, maar voor ieder die twijfelt, begin er niet aan. Hoe vaak zijn we niet gewaarschuwd voor bedrijven die als motto hebben: “Bel ons niet, wij bellen U”. Hollands Nieuwe, maakt het nog mooier door erachteraan te plakken: “Wij vinden het niet nodig, dat u als klant dure belkosten dient te maken, om ons (de klantenservice) te bellen. Laat een bericht achter op de site en wij bellen u, of we sturen u een mail”. Prachtig, als zeg ik hetzelf. Of te wel, ze bellen alleen terug als je binnen de 7 werkdagen dreigt met het opzeggen van het abonnement. Daarna dien je 25 mailtjes te sturen (via de site), schrijven ze dat ze binnen 1 werkdag terugbellen, en als ze überhaupt al na een paar dagen reageren, dan is dat via de mail en schrijven ze dat ze u gebeld hebben, maar dat u niet opnam (inspreken of nog een keer bellen doen ze blijkbaar niet). En als je iets van een antwoord krijgt, is dat vaak niet naar tevredenheid, dus stuur je een reply en daar hoor je nooit meer iets over. Maar goed. Ik ben bezig met adresgegevens te achterhalen en dan ga ik wel even langs, ik kan me verbaal goed uitdrukken. Overigens het is een onderdeel van Vodafone, gevestigd in Maastricht, dus ga met je klachten ook daarheen en laat je niet door een telfoniste afschepen, maar vraag naar een meerdere en leg aan diegene het verhaal uit. Ik ga een persoonlijke hetze tegen ze beginnen, wat het is geen hollands nieuwe, maar zure haring!
  Oja, telefoonnummer Vodafone Maastricht: 0433555555.

 38. MOJO says:

  Beste mensen,
  Eerst door KPN genaaid en toen door Tdebiel (tmobile) deed mij besluiten om over te stappen naar HollandsNieuwe. Ik heb sterk het vermoede dat HN genaaid is met de ether ruimte die ze hebben gekocht inplaats dat ze daar eerlijk over zijn krijg je gewoon NIETS te horen. Als ik in de spits sta en te horen krijg dat het kpn netwerk het doet en mijn HN dus niet dan wordt ik woest kennelijk spelen de grote providers kut spelletjes met de nieuwkomers. WAT mij het meest frustreert is met spits, dat ik het kinderdag verblijf niet kan bereiken. Als je te laat bent kost dit € 7.50 per kwartier. Maar nog erger is de blik van mijn kind als hij daar al een half uur aan het wachten is en ik niet iets anders heb kunnen regelen. HollandsNieuwe wees eerlijk met wat er speelt en zorg dat je met problemen een schaduw provider kan gebruiken. 1 om je klanten tevreden te houden en 2 laat het een les zijn voor de provider die jullie gebruiken 3 dat mensen serieus het gevoel krijgen dat jullie te maken hebben met kinderziektes en niets anders
  Mojo

 39. Peters says:

  Heb betaald, nog geen simkaart ontvangen, probeer al een week in contact te komen met HN, maar ze reageren niet. Wat een onbeschoft bedrijf. Voel me bedonderd. Al zeker 10 mails verstuurd en 10 belopdrachten. Krijg netjes mail dat je binnen één dag terug gebeld gaat worden. Nou vergeet het maar. Niets, niets , niets. Heb enorme spijt dat ik overgestapt ben. Was voorheen bij Ben.nl Daar was ik eigenlijk tevreden over maar omdat ik in het grensgebied woon dacht ik met HN beter af te zijn. Nou niet doen mensen, blijf waar je bent.

 40. Marit says:

  Slechte ervaring met Hollands Nieuwe. Niet aan beginnen! Ik zie hier dezelfde problemen genoemd die ik ook heb. Geen dataverkeer mogelijk. Niet bereikbaar zijn zonder dat je dat weet. Sms’s die dagen te laat pas doorkomen. HN reageert met een lijst van twintig! vragen over postcodegebied, data en tijdstippen die ik eerst schriftelijk moet beantwoorden voordat de techn. dienst kan uitzoeken wat er aan de hand is. Alsof al mailend de problemen kunnen worden opgelost. Bovendien blijkt uit de reacties hier dat de problemen bij iedereen hetzelfde zijn. Ligt dus echt niet aan postcodegebied of tijdstip. Wat een farce. Oh ja. Ik mag mijn abonnement wel afkopen als ik dat wil, want gewoon stoppen omdat de service e slecht is, dat kan natuurlijk niet.

 41. Coen says:

  Website en klantenservice is prima, maar het bereik is absoluut onder de maat. Voorheen met T-mobile bijna altijd 5 streepjes, nu nooit meer dan 4 meestal zo rond 2-3. Verwacht ook niet hetzelfde bereik als het Vodafone netwerk, dit is waarschijnlijk een `geknepen` versie.
  Wat betreft 3G (internet); soms goed, vaak langzaam of niet werkzaam.
  Samengevat; als je voor een dubbeltje op de 1e rij zit dan heb je ook de netwerkdekking en -bereik die daarbij past, zeker niet vergelijkbaar met Vodafone!

 42. Ook ik heb sinds 5 mei 2011 hollandsnieuwe, enige tijd geleden storing gehad van 2 dagen lang. We werden gecompenseerd met ja wel 5 minuten extra bellen of smsen.

  Toen geen storing gehad, en nu opeens vanochtend zet de mobiel aan en wat krijg je voor melding: “Registratie simkaart mislukt” Ik kruis test uitgevoerd, dus simkaart in een andere mobiel precies het zelfde.

  Een andere provider in het huidige toestel gedaan werkt gewoon.

  Hollandsnieuwe heeft zoveel storingen dat ik zodra ik weg kan wegga.

 43. Chan says:

  Niet doen! Koop gewoon een prepaid kaart.
  Sinds 3 weken door stiefdochter in gebruik, maar ze is al twee keer uit de lucht geweest, De eerste keer heeft ze Vodafone gebeld, ze kon wel bellen, maar niet gebeld worden, die zeiden dat de HN moest laten terugbellen, dat Vodafone niet de provider was blabla maar terugbellen werkte dus juist niet. (duhuh) Het probleem was daarna echter wel ineens opgelost.
  Nu is ze dus weer uit de lucht, maar nu echt helemaal, al anderhalve dag ze kan helemaal niks. Lijkt op een simkaart probleem. Gisteren twee noodkreten aan de klantenservice gestuurd, omdat het weekend voor de deur staat, maar gewoon 0,0 reactie.
  Geen aanrader dus.

 44. Maik says:

  heb hetzelfde probleem als
  marcel says:
  October 5, 2011 at 1:19 pm
  Hollandsnieuwe. Kan zelf wel bellen maar ben zelf niet bereikbaar en kan geen smsjes ontvangen. Elke keer telefoon aan en uit zetten. Kan niet op internet terwijl ik wel 3g heb en alle instellingen staan goed. De ene dag is t goed dan is t zo weer een paar dagen de melding mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk. Was in het begin zeer content maar begin er nu echt steeds van te balen.

  al meerdere keren een vraag hierover bij HN gesteld, maar nog geen reactie hierover gekregen.

 45. Wim says:

  Na een klein aanloopprobleempje zijn ook wij heel tevreden met HN. Echt spotgoedkoop, ook in het buitenland. Ik ben wel benieuwd wat voor aanbod eraan komt als het huidige abo afloopt want dit is zo goedkoop dat is haast onmogelijk vergeleken met de andere providers.

 46. toonq says:

  jongens jongens jongens toch, ik heb er echt helemaal geen problemen mee! mijn btg na auto. opwaarderen staat er binnen 2 min. op, en hoezo moetje geld gestort krijgen? bij mij hebben ze 1 x teveel van mijn rekening afgehaald, maar dat hebben ze gewoon weer terug gestort, het kost allemaal iets meer moeite omdat het via mail moet, maar uiteindelijk is het allemaal wel chill!. ook bellen in het buitenland is echt nietnormaal goedkoop, 13 ct./min.(EU landen) dat zie je nergens anders bij een abbo…

 47. Ritsi says:

  Mijn dochter heeft oko problemen met opwaarderen.
  Automatisch, soms duurt het wel een week na de datum van afsluiten dat er wat gestort wordt. Wanneer je dit meld bij de klantservice, krijg je een standaard antwoord, van dat je bel tegoed al op heb gemaakt.
  Ga hier snel weg

 48. evy says:

  ik heb een probleem,
  ik heb vorige maand een sim kaart van hollandsnieuwe gekregen
  nou heb ik die gelijk in gebruik genomen
  maar nu is het de volgende maand
  en ik hem nog geen nieuw tegoed gekregen…

  hebben jullie dit ook weg is?
  of wat moet ik nu doen

  ALSJEBLIEFT HELP ME

 49. Johan says:

  In Nederland gaat het allemaal prima (al was de nummerportering wel een drama, duurde een maand, maar goed, toen bestonden ze nog maar net), maar in het buitenland gaat het wel veel minder.
  Als ik naar België ga, krijg ik niet automatisch een Belgische provider, maar moet ik weer opnieuw netwerk zoeken. Daarnaast zijn er veel landen in de wereld waar je niet kan bellen, dus als je een beetje van reizen houdt, let dan op het lijstje van landen! Ik was onlangs in China en kon daar dus niet bellen!

 50. marcel says:

  Problemen zijn vanzelf opgelost. Klantenservice heeft btw ook binnen een dag gereageerd. Maar toch is het wel hinderlijk als je een paar dagen zonder dat je het weet niet bereikbaar bent. Dus bekrompen is t zeker niet. Als je wat aanbiedt moet het ook werken. Ben wel weer blij nu het werkt. Dank u Hollandsnieuwe.

 51. moon says:

  heel tevreden over deze provider. jeetje wat kunnen mensen tovh bekromen zijn heb een keer storing gehad kreeg keurig 2 dagen terug gestort.Heb altijd bereik. en het is goedkoop. mensen krijg een leven aub

 52. marcel says:

  Hollandsnieuwe. Kan zelf wel bellen maar ben zelf niet bereikbaar en kan geen smsjes ontvangen. Elke keer telefoon aan en uit zetten. Kan niet op internet terwijl ik wel 3g heb en alle instellingen staan goed. De ene dag is t goed dan is t zo weer een paar dagen de melding mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk. Was in het begin zeer content maar begin er nu echt steeds van te balen.

 53. Martie says:

  Tip; voor iedereen met problemen met HN….probeer de klantenservice van Vodafone. Kosten 0,45 cent per gesprek. Zoals jullie weten bellen we via het netwerk van Vodafone. Zij zijn telefonisch wel bereikbaar en hebben mij uit de brand geholpen. Mijn probleem is opgelost.
  SUCCES!!!!!

 54. Martie says:

  Ook ik heb problemen met HN. Sinds woensdag (de dag van de storing) kan ik alleen nog maar zelf bellen, maar niet meer gebeld worden en geen sms-jes meer ontvangen.
  Met de instellingen van het toestel is niets mis, want met een sim-kaartje van een andere profider is alles oke. Bovendien kan ik ook de servicenummers van HN niet bereiken. Als ik het nummer voor beltegoed bel krijg ik “geweigerd”in beeld. Ik heb inmiddels al 2 mailtjes naar HN gestuurd, maar krijg geen respons.
  Aan-en uitzetten helpt niet.
  Kan iemand mij vertellen wat ik wel kan doen?

 55. Sanne says:

  @Tim

  Voor zover ik weet zijn die voorwaarden vrijwel gelijk bij elke andere provider hoor…

 56. Sanne says:

  Elke provider ondervindt storingen!! Als het niet HN is, dat is het KPN, Vodafone,T-Mobile, Tele2 e.d. wel. Ik vind het heel netjes dat ik een email gekregen heb met info over de storing.

  Later deze middag ontving ik ook het volgende email bericht:

  “Beste klant,

  We vinden het ontzettend vervelend dat onze klanten problemen hebben ondervonden met onze dienstverlening. Als tegemoetkoming vergoeden we daarom de kosten van 2 abonnementsdagen.

  Hoe werkt het?
  Je ontvangt de kosten van 2 abonnementsdagen in de vorm van beltegoed. Dit beltegoed kan gebruikt worden voor alle diensten en op het moment dat het jou uitkomt. Dat vinden we wel zo eerlijk. Het tegoed is 3 maanden geldig zoals je van ons gewend bent. Het beltegoed wordt uiterlijk binnen 10 werkdagen bijgeschreven en is zichtbaar op je overzicht in ‘mijn hollandsnieuwe’.

  Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

  Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  Met vriendelijke groeten,

  hollandsnieuwe”

  Let ook wel dat de reden for de problemen met bellen/smsen toen het netwerk wel weer beschikbaar was, was dat iedereen massaal ging bellen/smsen/internetten. Hierdoor krijg je inderdaad een soort van verstopping. Dit is ook waarom bellen e.d. bij de grote providers tijdens oud en nieuw zo dramatisch is. HN heeft maar een beperkte capaciteit op het Vodafone netwerk tenslotte, en als deze overbelast raakt kan HN daar niet veel aan doen behalve wachten tot het stabiliseert.

  Het is ontzettend vervelend, maar geen enkele telecom kan 100% uptime garanderen – het is realistisch om te verwachten dat je op een bepaald ogenblik niet bereikbaar bent, en dat je een alternatief nodig hebt. Er zullen altijd redenen zijn waarom er storingen komen, of dat nu een fout van de provider is of er brandt een mast af. Boosheid is begrijpelijk, het is overmacht en vooral zakelijk is dit storend, maar ik vind het helaas niet realistisch om te zeggen dat je de huisarts niet kunt bellen, of dat je niks kunt als je 112 nodig hebt. Als het dringend is, zijn er altijd buren, familie en vrienden. Al is het maar een vreemde die je op straat tegen komt!

  Ik heb het al vaker aangegeven, maar een beetje begrip gaat al heel ver. Je zit alleen jezelf helemaal woest te maken als je steeds blijft malen op hoe slecht het bedrijf wel niet is. Ik ben nog nooit een bedrijf tegen gekomen waar alles, altijd en volledig functioneert. Als je begrip hiervoor op kunt brengen, is het veel makkelijker om met een downtime om te gaan. :) HN compenseert iedereen met 2 dagen belminuten (naar rato berekend op basis van je abo, neem ik aan) nadat de storing opgelost is.

  Als dit niet genoeg is, ben ik benieuwd welke andere (realistische) compensatie men verwacht?

 57. Tim says:

  Klotebedrijf, bekijk die algemene voorwaarden maar eens (waar niemand ooit van tevoren naar kijkt, of hooguit even overheen bladert). Staan allerlei disclaimers in op gebied van storingen en kwaliteit van het netwerk…

  Ik heb wel een tip: neem een ander abonnement, besteed het beltegoed af en toe aan 0909 nummers voor internetspelletjes waarbij je geld inzet. Dit geld kun je gewoon uit laten betalen op je bankrekening; hiermee verlies je dus alleen een paar belminuten.

  Moge dit bedrijf met de grond gelijk gemaakt worden!

 58. arjaan says:

  ik heb dit probleem ookik heb al 2 dagen geen bereik ik krijg ook een foutmelding als ik mijn simkaart refresh. Lekker k*t service dit want ik moet bereikbaar zijn voor mijn werk!

 59. Jolande says:

  Ik heb spijt van mijn overstap naar HN. Wat een waardeloos bedrijf. Ik had eerder moeten bedenken dat een telefoonprovider, die zelf niet telefonisch bereikbaar is, op zijn minst vreemd is. Helaas kwam ik er pas achter, toen ik ze wilde bellen…….. Via de mail krijg je geen passende oplossing en bovendien is dat veel te laat. Ik wil dus nu al 2 dagen mijn huisarts bellen, om een afspraak te maken, kan dus niet. Je zal 112 maar nodig hebben!!!!!!!

 60. Bram says:

  Hollands Nieuwe is op zich een prima provider voor binnenlands gebruik.
  Ik ben bijna een jaar klant en het bevalt me wel. Over het algemeen werkt het en de dekking van het Vodafoon netwerk is OK.
  Maar als je problemen hebt, verwacht dan niet te veel. Daar betaal je immers niet voor.
  Een goedkope provider dus weinig service.
  Ook in het buitenland is de service duidelijk minder en het aan en uitzetten van de datalimiet minder simpel dan wordt voorgespiegeld in de instructie. Het werkte gewoon niet toen ik het nodig had en het support bestaat uit herhaling van foute instructies.\
  Toch ben ik positief. Lage kosten en geen verrassingen op de factuur.

  De netwerkstoring van gisteren en vandaag is echter wel aanleiding voor actie mijnerzijds. Een verstoring van meer dan 16 uren op dit moment is, ook in het geval van een goedkope provider, onacceptabel. Wat ik echt jammer vind is dat de informatieverstrekking aan klanten minimaal en niet correct is. Ik ga dus weer meer betalen en neem geen diensten meer af van een MVNO (Virtuele provider).
  Dat adviseer ik alle (zakelijke) gebruikers die hoge beschikbaarheidseisen hebben.

  Alternatief: Koop voor een echt prepaid simmetje van een andere provider. Dan blijf je verzekerd van de lage kosten van HollandsNieuwe en heb je in ieder geval een “back-up” als het echt fout gaat.

  Bram

 61. toonq says:

  ik heb er wel goede ervaringen mee, alleen ligt bij mij vandaag VOOR HET EERST mijn netwerk eruit. mobiele data doet het ook gewoon bijna altijd, en als t ff niet werkt, helpt aan en uitschakelen van mijn telefoon wel. staat data roaming bij je phone wel aan?XD

 62. Marguerite says:

  Nu al 2 dagen ‘geen service’, en constant de vraag op mijn telefoon om het toestel uit te zetten.. (IPhone). Zijn er meer mensen die hier last van hebben? Is het wellicht een storing die ik nergens op internet kan terugvinden?

 63. willie veen says:

  Hoi allemaal, had ik maar wat meer informatie gehad….. Zit er 2 jaar aan vast en sinds 2 dagen werkt m,n sim niet. Reeds uitgewisseld met toestel en prepaidkaartje. Dit werkt echt allemaal goed en het ligt dus aan de simcard. Krijg geen verbinding, ook niet als ik het handmatig probeer.Toestel aan/uit gezet.
  Heeft iemand nog tips. Je merkt hoe fijn het kan zijn als je zonder storingen kunt bellen.
  Bel al jaren mobiel en heb nog nooit zo,n storing gehad. Tja, jammer dat HN alleen bereikbaar is via mailcontact. Nu maar hopen dat de berichten die hierop staan niet voor mij van toepassing zijn..
  Succes allemaal,

  Willie
  Breda

 64. Aap says:

  Alleen maar problemen met HN. Heb al vele malen contact moeten leggen met de klantenservice en je krijgt altijd een copy/paste antwoord met een stappenplan terug waar je 9 van de 10 keer niks aan hebt. Ben nu sinds 2 dagen niet bereikbaar..

  Ik gebruik mijn telefoon zakelijk en dit is gewoon schandelijk. Hoe heb ik me hier zo in kunnen vergissen..

  Ik adviseer mensen om na te denken voordat ze een abonnement van deze provider nemen…

 65. Ton says:

  Wat een ongelooflijk slecht bedrijf. Neem aub een andere provider. Nu deze storing sinds gisteren middag tot nu de volgende dag 8 uur nog steeds geen bereik. Was net weer een beetje over mijn woede van het vorige incident waarbij ik mijn mobiel internet niet kon gebruiken voor 3 weken. Lekker als je deze nodig hebt voor je werk. Kan allemaal gebeuren maar als je vervolgens 20 mails telefoontjes krijgt van 20 verschillende mensen dan raak je behoorlijk gefrustreerd kan ik je vertellen.

  Mijn advies overstappen wanneer mogelijk of niet aan beginnen..

 66. Hans says:

  Onvoorstelbaar! Ik snap het niet meer… Zeker 30% van de tijd GEEN INTERNET, GEEN 3G, GEEN BEREIK… Ik snap dat Hollandsnieuwe een prijsvechter is, maar dat mag niet betekenen dat je 100% moet inleveren op service en kwaliteit. Ik ga eisen om mijn abonnement te laten stoppen wegens onacceptabele disfunctioneren!

 67. Tez says:

  Zit er pas een week, weet iemand hoe ik mijn contract kan afkopen?
  ik betaal liever een jaar kosten voor niets dan 1 dag onbereikbaar zijn.

 68. Tez says:

  NIET AAN BEGINNEN!

  Lig er vandaag al de hele dag uit! niet bereikbaar en niet gebeld kunnen worden

 69. Marjo says:

  Na problemen ging het even goed, had eerst dus last van dubbel verstuurde sms’jes wat van het tegoed afging, mobiel tussentijds gestolen, en dan kun je dus je provider niet bellen maar alleen maar mailen, duurt dus lang voordat je weer een nieuwe simkaart hebt, nu het ik al de hele dag geen bereik, ben het zo zat, ga er nu echt werk van maken, ik wil van ze af, een provider die zich niet aan zijn afspraken kan houden daar moet je vanaf kunnen, wat heb ik aan een mobiel als ik niet bereikbaar ben !

 70. Mark says:

  Helaas af en toe (2 keer per maand) geen netwerk in de lucht en gesprekken die halverwege wegvallen (ongeveer 20% van de gesprekken). Ook mobiele data helft van de tijd niet beschikbaar.

  Goedkoop maar wel tegen een prijs dus. Kies zelf hoe erg je dat vindt.

 71. Dian says:

  Ik was in het begin superenthousiast, totdat mijn man ook overstapte naar HN….
  Heel vaak kwamen de smsjes niet of veel later aan of werden niet verzonden naar betreffende ontvanger.
  Gelukkig heb ik “maar” een jaarabonnement en ik denk er niet over deze te verlengen.
  Ik betaal liever iets meer met goede service dan dit geouwehoer!

 72. Nyn says:

  Ik heb allen maar slechte ervanringen met hn
  ten eerste hebben ze na 2 maanden nog steeds het nummer niet overgezet,
  ik heb geen internet al 2 maanden niet maar betaal er wel voor!
  en heb geen netwerk..
  ik zit er echt over na te denken om het stop te zetten!

 73. celine says:

  ECHT doe het niet ben nog nooit zo gefrustreerd geweest met een provider. Zit echt de dagen af te tellen tot mijn abonnement stopt!!!
  service 0.0
  internet zeer slecht
  klantenservice -1
  je bent alleen maar aan het mailen en niets werkt wat ze beloven oa automatisch opwaarderen nou als je niet als een 16jarige wilt voelen om te moeten zeggen dat je beltegoed op is dan moet je het zeker niet doen, Want het gaat ook veel sneller op omdat je meestal 2x moet bellen voor je verbinding hebt al met al kan nog wel uren doorgaan maar het is echt heel erg

 74. Tim says:

  Ook ik heb hetzelfde probleem. Sinds mijn nummer is overgezet vanuit Hi (juni), komt het geregeld voor dat oproepen niet doorkomen, smsjes niet of veel later aankomen en dat mijn internet verbinding of heel langzaam is, of totaal niet werkt. Uitgaande oproepen lukken ook vaak niet (60-70%), mijn telefoon geeft dan simpelweg oproep beeindigd aan.

  Nu heb ik meerdere mails gestuurd naar HN (via website) en terugbelverzoeken ingediend, maar hier heb ik niets van vernomen.

  Heeft iemand inmiddels al een oplossing ontvangen van HN, zo ja wat is deze?

  Bedankt, en groeten.

 75. BYDd says:

  Goede service bij Hollands nieuwe,

  Eind juni abb aangevraagd op een Dinsdagavond. Donderdag nieuwe sim ontvangen bij de post. Helaas was ik zo slim om simkaart verkeerd in gsm te stoppen, telefoon deed het dus niet. Ik in de veronderstelling dat het niet aan mij lag een mail gestuurd naar HN. Volgende dag meteen antwoord dat het wel eens voor kon komen dat de sim kaart niet werkt en ze zouden een nieuwe opsturen. Dat kon dan weleens 3 werkdagen gaan duren. Wat schets mijn verbazing?? Zaterdag al een nieuwe sim op de mat. Altijd bereik, geen gsm die uitvalt, geen hoge rekeningen, !x meegemaakt dat ze 4x in een keer het maandag bedrag afschreven, voor dat ik het door had was het ook alweer hersteld door HN zelf!! Met deze service heb ik geen callcenter nodig voor 20cnt per minuut

 76. rl says:

  ik heb dit probleem (geen gesprekken en SMS ontvangen) ook sinds enkele dagen.

 77. Ritsi says:

  Wat houd het handmatig aanvinken in? Ipv automatisch?

 78. Roy says:

  als je problemen hebt met je verbinding moet je bij de HN app die op je mobiel staat bij romingdiensten handmatig aanvinken. anders blijft je verbinding haperen
  gr arjaan

 79. Ritsi says:

  Het niet versturen van sms is ook bij mij een probleem. Toevallig hebben we binnen ons huishouden alle vijf dezelfde telefoon. Twee van ons hebben hollands nieuwe,, de rest HI prepay.
  Regelmatig komt het voor dat ik sms verstuur en er niets gebeurd, hij blijft verzenden en geeft dan mislukt.
  Vaak nadat er een aantal sms is verstuurd, en het lijkt of de telefoon vast loopt. Aangezien dit fenomeen alleen op de toestellen voorkomt die hollands nieuwe hebben lijkt me dat dit een hollands nieuwe probleem is. Na aan en uit zetten dus verbreken van de verbinding werkt het weer een tijdje.
  Zijn er meerdere mensen die hier last van hebben (LG300w is het gebruikte type telefoon)

 80. TH says:

  Ik kan sinds vandaag geen smsjes en telefoontjes meer ontvangen. Ik kan zelf wel smsjes versturen en bellen. Wat is hier aan te doen?

 81. Prins says:

  Ik kan sinds kort geen smsjes of telefoontjes meer ontvangen,
  als ik met de huistelefoon naar mijn telefoon bel gaat hij simpelweg niet over en als vrienden me smsen krijg ik het niet door…
  weet iemand wat ik hier aan kan doen?

  x

 82. June says:

  Voor de tweede keer toch weer een goede ervaring…
  M’n dochter had de pin- en pukcode zo vaak fout ingevoerd, dat haar simkaart geblokkeerd was. Thuis helaas niets meer aan te doen dus.
  Zaterdagavond een mail op de site ingevuld en verzonden. Maandag werd ik al teruggebeld en een dag later had ik een nieuwe simkaart (met hetzelfde nummer en tegoed) op de deurmat. Wederom doet alles het weer prima!

 83. Sanne says:

  @wampie
  Kun je exact aangeven welke stappen je onderneemt om je internet in te stellen en welke eventuele foutmeldingen je krijgt? Hoe meer details hoe beter we je kunnen helpen. :)

 84. wampie says:

  Heb al maanden een groot abonnement bij Hollandsnieuwe. Kan overal zowel in Nederland als in het Buitenland bellen en sms”en en ook gebeld worden en sms ontvangen.
  Het enige probleem is dat ik internet niet geinstallerd krijg op mijn Nokia 2700. Wie weet raad.

 85. mfolsche says:

  ik kan alleen via de mail mijn klachten kenbaar maken, geld dat ook ?
  Ze hebben geen klachtenformulier via hun website, aangetekend een brief sturen naar hun postbusnummer heb ik al gebrobeerd maar volgens het postkantoor klopt dit nummer niet.
  Ik wil heel graag mijn klachten bij ze kenbaar maken, maar dan moet het wel mogelijk zijn.

 86. Sanne says:

  @Frank

  Wanneer HN in gebreke blijft door geen service te leveren (dus dat je niet kunt bellen/smsen/internetten) en je het via een officiële klacht niet opgelost krijgt, kun je de geschillen commissie inschakelen. Zie de Algemene Voorwaarden rechtsonder op hollandsnieuwe.nl en scroll down naar Klachten en Geschillen.

  “19.1.Klant dient klachten of geschillen altijd in eerste instantie schriftelijk in te dienen via het daarvoor bestemde formulier op http://www.hollandsnieuwe.nl, met vermelding van het Nummer van de Aansluiting.
  19.2.hollandsnieuwe zal de klacht binnen dertig dagen door middel van een schriftelijke reactie inhoudelijk beantwoorden. Indien deze termijn niet gehaald wordt, zal hollandsnieuwe aan de klager kenbaar maken binnen welke termijn de klacht alsnog inhoudelijk zal worden beantwoord.
  19.3.Alleen Consumenten, kunnen een geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Telecommunicatie, Postbus 90600, 2509 LP, Den Haag. De Geschillencommissie Telecommunicatie stelt als voorwaarde dat de klacht eerst overeenkomstig het bepaalde in artikel schriftelijk is ingediend bij hollandsnieuwe.
  19.4.Binnen 30 dagen na ontvangst van de inhoudelijke reactie van hollandsnieuwe, danwel binnen 30 dagen na het verstrijken van de datum waarop volgens het bepaalde in artikel 19.2 had moeten worden gereageerd, kan de klager het geschil aanhangig maken bij de Geschillencommissie Telecommunicatie.”

 87. frank says:

  hoe kun je via OPTA zorgen dat je abbonoment bij vreselijk HN word opgezegt?

 88. mfolsche says:

  Heb slechte ervaring met Hollands Nieuwe, je kunt ze alleen maar mailen, en dan krijg je standaard te horen dat ze tijd nodig hebben om het op te lossen, kan vaak geen sms versturen of bellen, ondanks dat er genoeg tegoed is, aan het begin van de maand ben je je vorige tegoed kwijt, een factuur kun je niet van ze krijgen, veel sms’je worden drie tot zeven keer zomaar naar dezelfde persoon verstuurd en dit gaat van je tegoed af, is volgens mij gewoon diefstal, wil heel graag van het jaar abonnement af, hun postbus nr is ook raar, hier zit ook Certin incasso, wanneer je Hollands Nieuwe belt krijg je een bandje ( 023-7521600 ) wanneer je Certin incasso belt ( 023-7521601 ) krijg je ook een bandje met dezelfde stem, ze zitten volgens mij in ieder geval in Haarlem en als ik het goed heb maken ze gebruik van het callcentrum http://www.2contact.com in Haarlem. 100 % dochter van Vodafone, maar die doen ook of hun neus bloed, waardeloze zaak, ga mijn uiterste best doen om van hun abonnement af te komen, als iemand nog tips heeft graag !

 89. corina meijer says:

  Ik heb nu sinds 2 maanden een abonnement bij Hollands Nieuwe en het bevalt me prima.
  Heel goed bereik overal, geen trammelant met nummerbehoud, alles prima geregeld.
  Het is altijd duidelijk hoeveel belminuten je over hebt. Kortom geen reden tot klagen en een echte aanrader!

 90. June says:

  Donderdagavond voor m’n dochter een abonnement aangevraagd en zaterdagochtend was het al binnen! Simkaart in haar telefoon gedaan en alles werkte direct prima…zonder nummerbehoud tot nu toe geen reden tot klagen!

 91. frank says:

  ik ben echt zeer ontevreden over HN, ik heb het nu iets meer als een week en heb nergens bereik, ben al bij verschillende vrienden op bezoek geweest, sommige een uur rijden, en dan heb ik daar ook geen bereik.
  spijt ervan dat ik dit ooit gedaan heb….

 92. tamara says:

  ik heb op zondagmiddag een vraag gesteld via de website van HN en ik had maandag middag een keurig antwoord hoor. dit antwoord was duidelijk persoonlijk aan me geschreven, niet automatisch gegenereerd. prima hoor!
  een abonnement heb ik nog niet afgesloten, eerst mijn beltegoed opmaken, maar ik ben het wel van plan.
  zou het geen opstartproblemen zijn, die hiervoor worden beschreven?
  wat jammer dat mensen die goeie ervaringen bijna nooit de moeite nemen om dat ergens te melden…

 93. Julian says:

  Wat een waardeloos bedrijf,

  2x een aanvraag gedaan beide zijn ze afgewezen. niet eens dat er contact met me opgenomen is. Moest er zelf achter komen.

  kort op WAARDELOOS

 94. Ger says:

  Begin nooit aan een provider die niet telefonisch bereikbaar is en pas na vele dagen of helemaal niet reageert op een mail. Spijt als de weinige haren op mijn hoofd. Al maanden abonnement en nog steeds geen internet op mijn HTC Disire. Het tarief leek voor mij aantrekkelijk omdat ik weinig zelf bel. Service is een vak dat velen verzuimen eerst te leren.

 95. YM Chao says:

  Hallo,
  Ook ik ben erg ontevreden over Hollands Nieuwe. Ik heb spijt dat ik ben overgestapt naar hun. Beltegoed is inderdaad goed in de gaten houden, bij mij in het begin werd beltegoed ook niet bijgeschreven maar wel geld afgeschreven van mijn rekening. Sinds anderhalf maand ontvang ik soms geen sms of telefoontjes meer of ik kan niemand meer bellen of sms’en. Sinds 1 week een geheel nieuw toestel aangeschaft en nog steeds hetzelfde geval. Ook al diverse keren bij hun aangemeld, maar reactie is echt belabberd. Ik ga nu toch maar dreigen met Opta, want nu is bij mij de maat vol. Wie kan mij helpen?

 96. Wouter says:

  Let op!: De klanten service van hollands nieuwe is wel erg beperkt: er is alleen een web formulier, geen enkel telefoonnummer dat je kunt bellen… hollands nieuwe moet contact met jou opnemen, ze beloven binnen 2 werkdagen maar ik wacht nu 1 week en heb ze al 2x gevraagd te mailen of te bellen…

  Mijn vraag gaat over mobiel internet: de dekking met mijn vorige T-Mobile abonnement was echt zo veel beter, met hollands nieuwe heb ik vaak alleen GPRS of zelfs helemaal niets (ik heb een iphone die bij T-Mobile meestal 3G dekking had, ik dacht dat het Vodafone netwerk even goed zou zijn maar ik denk dat hollands nieuwe op super lage prioriteit voor gebruik van mobiel internet staat ofzo… Ja het is goedkoop, maar als het niet werkt heb je daar ook niets aan… Ik heb spijt en wil terug!!!….

 97. Arjaan Kooyman says:

  ejj allemaal
  ik heb een probleem
  mijn Samsung Galaxy S(simlock vrij) kan geen smsjes verzenden
  hij had geen berichtencentrale en deze heb ik ingevoerd
  alleen krijg ik nu steeds bij het verzenden van smsjes de foutmelding: ontvangsbevestiging: Niet aangevraagd…
  wat houd dit in? bij mij nokia had ik het zelfde probleem alleen daar werkte het wel om de bericht centrale in te voeren…
  weet iemand wat er aan de hand is?

 98. Roy says:

  Beste Me,

  Nee het is een sim only abonnement, dit houd in alleen een sim kaart.

  Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

  Gr.

  Roy

 99. me says:

  zit er wel een mobiel biij het abonnement?

 100. Gabriela says:

  Nou ik heb sinds een maand een tweejarig abonnement bij Hollands nieuwe, die met 275 smsjes, belminuten of mb. Bellen en smsen ben ik zeer tevreden over, kost heel weinig en ik hou tegoed over, dus dat is een pluspunt. Maar mijn internet buiten wifi werkt niet (ik heb een iphone). Het ligt niet aan mijn telefoonverbinding want met wifi kan ik rustig een uurtje of twee internetten. Heel vervelend, want ook daar btaal ik voor..

 101. renata says:

  mijn mobiel doet het al een week niet, vaker kuren met hun abonnement. jammer!!!
  baal hier behoorlijk van, aankomende week aangeteknde brief versturen naar vodafone.
  ik kan niemand bellen/smse en mensen mij niet
  Ik ben hoogzwanger en heb een zieke moeder, wil graag bereikbaar zijn en mensen kunnen bellen.

  wat moet ik in vredesnaam doen met hollandsnieuwe ze hebben ook geen telefoonnnummer waarnaar ik kan bellen,jammer!

 102. Jan says:

  ik heb die van 550 bel min + 10,- voor het internetten!
  Als we het kaartje in mijn apple mobiel doe doet het internet het wel alleen als ik het kaartje in de Blackbarry doe doet kan ik niet internetten.
  het is een nieuw toestel! mijn mobiel kaartje doet het wel met het internet in de Blackbarry???
  vreemd is dat toch???
  mvg Jan

 103. Roy says:

  Beste Jan,

  Wat voor een stoort abonnement heb je.
  Met de eerste 2 abonnementen van hollandsnieuwe kun je namelijk niet internetten.

  Gr

  Roy van Wensen

 104. jan says:

  Met mijn Blackberry kan ik wel bellen maar niet mailen hoe kan dat

 105. Mude86 says:

  @Sanne
  Dank je :)

 106. Sanne says:

  @Mude86

  Ik woon 5 minuten van de grens en heb een Vodafone abonnement. Ik heb mijn HN abo nog niet meegenomen naar Duitsland maar mijn Vodafone abo werkt altijd perfect daar. HN gebruikt dan ook gewoon het Vodafone DE netwerk dus daar zou geen verschil in mogen zitten. :)

 107. Roy says:

  Ik weet dat ze het netwerk van vadafone gebruiken. Maar misschien is er wel iemand die er ervaring mee heeft :)

 108. Mude86 says:

  Heeft iemand ervaring met Hollandsnieuwe bellen en smsen in het buitenland?

 109. Anne says:

  Geloof het of niet maar na drie en een halve maand is dan eindelijk het nummer mee verhuisd. Zou dreigen met de opta dan toch hebben geholpen??

 110. liesje says:

  @ folkert

  ik heb er ook last van krijg mijn tegoed maar niet! tot eind mei zijn ze bezig met een technische storing ik zat hier voor ook bij simyo veel fijner maar wel iets duurder :s

 111. Sanne says:

  @Folkert

  Check je telefoon eens, het kan zijn dat het netwerk wel goed is maar dat het toestel niet meer 100% functioneert. Mijn pa had een T-Mobile toestel waar de verbinding steeds wegviel. Toen mijn zusje het toestel overnam voor de TomTom functie, kreeg zij diezelfde problemen met een KPN kaartje.

  Wanneer je weer problemen met het bereik hebt, stop je HN kaartje eens in een ander toestel. Als het bereik dan opeens wel goed is, ligt het aan de telefoon. ;) (Is het proberen waard natuurlijk)

 112. Folkert says:

  In het begin was ik tevreden over HN, nu steeds minder. Deze maand werd er vrolijk 2x direct achter elkaar geincasseerd en geen tegoed bijgeschreven. De helpdesk gemaild en die heeft het wel binnen 2 dagen opgelost. Goed opletten dus ! Het netwerk ligt er regelmatig uit. Na een paar uur werkt alles ineens weer, en dat terwijl mijn eigen Vodafone Z11 gewoon werkt (HN gebruikt ook Vodafone en toch is er verschil). Had voor HN Simyo prepaid, dat werkte altijd prima.
  Echt bagger is het bij mij nog niet maar na een jaar ga ik weg bij HN

 113. Mirjam says:

  Overstap naar Hollandsnieuwe uitstekend verlopen. Ben er helaas achtergekomen dat Hollandsnieuwe de service van SMSparking Amsterdam niet ondersteund. Als je dus geen internet op je mobiel hebt, kun je geen gebruik maken van SMSparking. Zeer onhandig!!!!

 114. Wim says:

  Na aanloopprobleempje in feburari met HN nu vanaf maart een abo. Werkt prima. Ik vermoed dat HN niet verwacht had dat het zo’n suk6 zou worden en daardoor te weinig personeel ingezet heeft om e.e.a in goede banen te leiden. Jammer voor eenieder, zoals ik, die daarvan hinder heeft ondervonden. Tot op heden tevreden.

 115. Wobbie says:

  Na wat opstart problemen (sms van kpn kwamen niet goed door en ik heb dit ook gemeld op dit forum) ben ik nu erg tevreden over Hollandsnieuwe. Ontvangst is prima, internet werkt goed, en het is duidelijk wat het kost. Ik heb het 275 abonnement en dat is tot op heden voldoende gebleken. Mijn vriendin en 3 familie leden hebben ook een HN abo afgesloten. Dit alles naar volle tevredenheid. Ik begrijp dat er door een slechte helpdesk en opstart problemen ook best wel iets mis kan gaan maar dat het ook goed kan gaan mag ook wel eens verteld worden.

 116. Anne says:

  Nog steeds is het nummerbehoud niet gedaan. Eerst was het simkaartnummer niet goed, daarna was opeens het ingevulde telefoonnummer niet goed (was het wel had print screen gedaan en opgeslagen) en ja nu weer het smoesje de oude provider zou niet goed zijn. Tja er staat toch echt die provider op het simkaartje. Dus mail beantwoord en het simkaartje ingescand en erbij gedaan. Als het nu niet lukt dan stuur ik de heleboel aangetekent terug en zeg direct mijn abbo op vanwege wanprestaties. Ben ze nu helemaal zat na al die maanden.

 117. Henk says:

  Mensen wordt nu aub verstandig en kies nou gewoon voor betrouwbare/goede providers.
  Het is niet voor niets dat de goede providers (kpn/vodafone) wat duurder zijn, de mensen die op de service centra werken moeten namelijk ook een centje verdienen. Vaak zie je dat goedkoop duurkoop wordt.

  Groet iemand die abonnementen van goede providers verkoopt.;)

 118. Angelique says:

  Ook ik heb helaas geen goede ervaringen met HN. Zolang alles goed gaat kun je met ze in kontakt komen maar gaat het mis dan geven ze niet thuis. Op mail wordt niet gereageerd, ook niet als je laat merken dat je toch echt een ontevreden klant bent. Het gaat in mijn geval maar om 10 euro die ze incasseren en er niks voor terug geven. Maar ook al is het een klein bedrag ik vind het niet netjes dat ik als klant gewoon genegeerd word. Wat betreft klantenservice hebben ze nog heel wat te verbeteren!

 119. John says:

  Wellicht een mooi progamma voor tros opgelicht.

  Adres gegevens en e-mail heb ik van de redactie. Moeten meer dan 10 mensen met dezelfde klachten zijn voor men bij de tros stappen onderneemd

 120. John says:

  Klote aanbieder is dit, sinds 5 weken heb ik deze aanbieder na 10 jaar kpn en nu al voor de tweede keer problemen, eerst bij opwaarderen, heb 10 euro weg en nu een netwerk storing, kan niet bellen of gebeld worden. Stop zo gauw mogelijk met dit bedrijf iedereen. Helemaal KUT

 121. wietse says:

  Met de sim kaart van KPN doet mijn telefoon het prima. Ligt dus niet aan mijn telefoon. Binnenkort maar nieuw abonnement afsluiten bij ander aanbieder en zet ik mijn abonnement nij HN op laagste abonnement en ga ik een klacht indienen, maar ja als deze door dezelfde prutsers wordt afgehandeld zal dat ook niet veel helpen.

 122. wietse says:

  Hollands nieuwe is een waardeloze aanbieder:
  Overstappen Nummerbehoud moest 3 keer aangevraagd worden. Alle keren lag de fout bij Hollands nieuwe dat het niet lukte ( gaven ze zelf toe in telefoongesprek toen zij mij belde omdat ik klant wilde worden, ja dan bellen ze wel maar als je klant bent kun je wachten tot je een ons weegt),

  kort na overstappen past HN de prijzen aan en wekt op de site de indruk dat de kosten voor 500 belminuten altijd 18,50 is geweest maar nu voor 16,50. 1 week daarvoor nog 19,50. Medewerker zegt toe te kijken of ik ook voor 16,50 per maand mag en zal mij terugbellen. Wacht ik nog steeds op.

  Omdat ik twijfelde of ik genoeg beltegoed had heb ik 10 euro opgewaardeerd. HN zegt dat dit alleen gebeurt wannneer beltegoed onder 3 minuten komt. Aan eind van de maand had ik nog genoeg beltegoed en toch wordt er 10 euro afgeboekt en een dag later mijn standaard abonnement. Optie direct maar weet uitgezet.

  volgens de site kun je de voicemail beveiligen middels pincode. Dit kan niet. Het is voor ieder mogelijk om HN telefoonnummer te bellen en de voiemail af te luistern door na de welkomstboodschap *0000 in te typen. Moederbedrijf Vodafone heeft hetzelfde probleem en heeft het nieuws gehaad en worden kamervragen gesteld. HN stuurt mij een mail dat ik kan aanpassen en even later wordt ik gebeld door andere collega dat deze mail niet klopt.

  Bij aangaan van abonnement heb ik deze ook direct weer opgezegd omdat ik tevreden was en niet aan stilzwijgend contract wil zitten. Dit kan niet volgens HN niet eerder dan x maanden voor afloop. de Opta en de consumentenbond denken daar anders over. Heb ik ook laten weten en wat blijkt men dacht ik het contract wilde annuleren. Ik heb nog steeds geen bevestiging dat ik mijn contract op heb gezegd.

  Sinds ik ben overgestapt ben ik slechter bereikbaar en soms geheel niet bereikbaar en kan ik nie bellen. Als ik mijn telefoon herstart dan loopt deze vast en duurt het even voor ik weer kan bellen etc. Voor de zekerheid wel even de simkaart in andere telefoon geprobeerd en ligt idd aan de sim kaart..

  Zoals je kunt lezen ben ik zeer ontevreden over de dienstverlening van HN en raad ik een ieder aan om niet over te stappen op hollands nieuwe. Doe het in ieder geval niet voor de kosten. goedkoop is duurkoop in dit geval

 123. Dennis187 says:

  Hollands nieuwe fraudeurs lichten mij elke maand, keer op keer op.
  Elke maand worden de abonnementskosten van mijn rekening afgeschreven. Echter wordt dit beltegoed nooit opgewaardeerd. Ik moet dus zelf elke maand weer beltegoed opwaarderen boven op de maandelijkse kosten die ik voor niks betaal. En hun bereiken ho maar! Het heeft me twee weken geduurd om iemand te kunnen spreken die zogenaamd mijn probleem zou oplossen. Ik ben nu drie maanden verder en dit gaat nog steeds door. Op mijn email wordt niet meer gereageerd en mij terug bellen, daar hebben ze volgens mij geen zin in. Ik ga maar een advocaat onder handen nemen om dit contract te beëindigen. Overigen wordt me beltegoed ook niet altijd opgewaardeerd. Ik heb bedragen overgemaakt (ongeveer 50 euro) die nooit zijn opgewaardeerd. The hell met hollands nieuwe!!!

 124. Anne says:

  Nou hier ook al maanden bezig om het oude nummer overgezet te krijgen, helaas nog steeds niet gebeurt. Dan beloven ze terug te bellen wat niet gebeurt echt waardeloos.
  Ja ken ook wel tien keer het contactformulier invullen maar ook dat helpt niet.
  Echt waardeloos nog even en dan is het nummer wat we meer dan tien jaar hebben verlopen omdat het een prepaid was de laatste twee jaar…………
  En wat doe je er aan niets………

 125. Anoniem tip says:

  Mijn ervaring is dat Hollandsnieuwe de zaken niet op orde heeft!

  Eerste week ging goed en ik kon meteen bellen alleen mijn tegoed was veel te snel op. Dit werd ook bevestigd in mijn account.

  Ik kan alleen niet opladen, dus niet uitbellen.
  Is inmiddels al 2 weken geleden dat ik dit gemeld heb en ze doen niets.

  Ook zijn ze telefonisch niet te bereiken.
  Ik heb al meer dan 5 mails gestuurd en krijg steeds antwoorden waar ik niets aan heb.

  “Ze zullen het doorsturen naar de technici, ze denken toch echt dat ik beltegoed heb enzovoort enzovoort.”
  Mijn verzoeken om terug te bellen wordt niet op gereageerd.
  Nu heb ik dus al 2 weken geen mogelijkheid om zelf te bellen en gevraagd om het abbonnement stop te zetten omdat ze me niet helpen en ook geen contact opnemen.

  Dat accepteren ze niet, dus nu ga ik mijn rechtsbijstand inschakelen en kijken of TROS radar interesse heeft in een uitzending te wijden aan deze verschrikkelijke service. Gijzelneming vind ik het…
  Vodafone zit achter dit nieuwe merk en moet zich diep diep schamen!

  Word dus geen lid van Hollands Nieuwe want het werkt niet!

 126. danielle says:

  Hollands nieuwe is echt waardeloos,ik heb vorige week dinsdag al geld overgemaakt dat ik een simkaart zou krijgen,inmiddels ben al bijna anderhalve week verder en tig e-mails verder ma ik heb dus nog steeds geen simkaart.
  Mijn vriend heeft gisteravond een mail naar ze toegestuurd en gedreigd als het ware dat ze binnen 2 dagen een simkaart moeten gaan opsturen,zo niet dan worden er andere maatregelen getroffen.
  Ik wou dat ik dit forum eerder had ontdekt dan was ik nooit lid geworden van HN.
  Zo ga je toch nie met mensen om, en het is al helemaal waardeloos dat je dat volk nie kan bereiken,ik heb net dat 023 nummer gebeld en je word gewoon afgescheept met een bandje.
  En het mooiste komt nog mijn simkaart is al wel geactiveerd dat ontdekte ik vanmorgen nou fijn is dat als je geen simkaart hebt.
  Echt wat een stelletje **************

 127. Wim says:

  Op 2 februari gaf ik hier commentaar. Na mij opnieuw opgegeven te hebben is alles nu rond. Kostte veel moeite en is bepaald niet vlekkeloos verlopen. Vooral 2 dagen wachten en dan een mailtje krijgen dat het antwoord nog 2 dagen op zich laat wachten is rondruit irritant Zelf had ik de fout gemaakt het verkeerde simnummer op te geven, hiervan krijg je geem melding. Nadat ik het goede simnummer had opgegeven kwam er geen reactie waarna ik weer een mailtje heb gestuurd. Hierna werd ik terug gebeld en toen bleek mijn simnummer al een paar dagen binenn te zijn maar de ontvanger bij HN had er niets mee gedaan. Een SMS versturen wordt Euro 0,07 voor afgeschreven. Afgelopen week werd mij gevraagd feedback te geven en ik heb aangegeven het abo niet te zullen verlengen vanwege klantonvriendelijk gedrag.

 128. Jelte says:

  waardeloos inderdaad. Nog nooit heb ik zo een slechte service meegemaakt, onjuiste voorlichting en het niet nakomen van afspraken.

  Nadat ik na lang wachten eindelijk een reactie kreeg van Hollands Nieuwe Prutsers, bleek afgelopen maandag dat ze hun afspraken weer niet waren nagekomen. Ondanks dat ik begin februari al een mail kreeg waarin werd aangegeven dat mijn abonnenemt bij hen werd geannuleerd en geld zou worden teruggestort, hebben ze mijn mobiele nummer overgenomen van Ben. Aangezien ik ook geen abonnement had bij HN was ik dus opeens onbereikbaar en was het telefoonnummer dat ik al 8 jaar heb verdwenen. Gelukkig blijkt Ben wel service gericht en in staat tot het nakomen van afspraken, want binnen een week was dit herstelt.

  Voor het overnnemen van mobiele telefoonnummers tussen maatschappijen staat trouwens een termijn van een week (mits het abonnenemt ‘vrij’ is) dus als je lang moet wachten ligt dat hoogtswaarschijnlijk aan de traagheid van de administratie van HN. Succes ermee!

  Voor alle anderen, nooit beginnen aan Hollands Nieuwe!!!

 129. jean says:

  begin nooit aan een hn abonnement. ik wacht nu al 2 maanden op mijn eigen nummer maar helaas heb ik nog steeds een tijdelijk nummer van hun gekregen.
  in 1 woord waardeloos!!!!!

 130. ineke says:

  na bestelling en betaling netjes binnen twee werkdagen de simkaart binnen, het nummerbehoud duurde ongeveer twee weken en werkt perfect. het enige probleem is wanneer ik de grens overga(ik woon in Nederland en werk in Belgie) Ik heb dan geen bereik meer heb voor ik eerst mijn toestel uit en weer aan heb gezet.

  Helpdesk geeft wat loze antwoorden zoals:binnen twee dagen te antwoorden,duurt wat langer,probleem opgelost u kunt weer alle nummers bellen. Erg vervelend.

 131. Monique says:

  Ik kom even terug op mijn bericht van gisteren.
  Het beltegoed van mijn dochter is nu wel opgewaardeerd een week telaat maar goed het is gebeurt en volgende maand maar weer opletten of het niet weer gebeurt.

 132. Monique says:

  Hallo,

  Ik heb vorige maand een abonement voor mijn dochter afgesloten met nummer behoud.
  Binnen twee dagen had ik het simkaartje en na een paar dagen was het nummer al omgezet.
  Ik dacht super !!!
  Nu zijn we een maand verder en haar nieuwe beltegoed is wel van de bank afgeschreven maar …..niet als tegoed op haar abonement gestort.
  Mijn dochter kan nu dus niet bellen omdat ze geen tegoed heeft.Ik weiger om extra tegoed te kopen omdat ik al betaald heb voor 11,50 tegoed.
  Heeft er nog iemand deze ervaring en is het goed gekomen?
  Op de mail die ik verstuurd heb hierover heb ik bericht ontvangen dat ze meer tijd nodig hebben om het uit te zoeken

 133. Roy says:

  Anne, bedankt!

  Ik hoop dat mensen er wat mee kunnen :)

 134. anne says:

  Nou vandaag werd ik gebeld door hollandsnieuwe, helaas zit ik hier thuis met het oude toestel van mijn man welk nummer dus overgezet moet worden en wou ze mij niet te woord staan. Dus zou ze nu bellen op het nummer wat hij van hun heeft. Ben benieuwd of ze dat nu ook echt doen.
  Er stond geen nummer onbekend maar een nummer weet niet of dit werkt als je het belt maar ja voor degene die het willen proberen of ze dan contact kunnen krijgen met dat zooitje hier het nummer waar ik mee werd gebeld 023 7521600

 135. Sanne K says:

  Het is me nooit gelukt contact te krijgen met deze club; plotseling is het geld teruggestort op mijn rekening en mijn foute simkaart doet het niet meer. Zou het betekenen dat ik er vanaf ben. Zelfs dat bevestigen ze niet.

 136. Jelte says:

  Hollands Nieuwe Oplichters zijn het. Ondanks meerdere pogingen van mijn kant om in contact te komen met de klantenservice is dit nog steeds niet gelukt. Mensen die wel teruggebeld worden wil ik waarschuwen, ik heb eind januari een telefoontje van ze gehad waarin werd toegezegd dat alle problemen binnen een week zouden worden opgelost.

  Zelfs daarna hebben ze tegen mijn wens in mijn huidge abonnement opgezegd en nog steeds heb ik mijn geld niet terug…heel frustrerend

 137. Corina says:

  Waardeloos! Je krijgt gewoon geen contact. Zelfs als je al 2 mails hebt gestuurd met de vraag of je terug gebeld kunt worden. We hebben er weer eentje bij hoor!

 138. Sanne K says:

  Leuke advertentie; maar vanaf het begin aan loopt alles mis. krijg een sim-kaart met een verkeerd nummer, die kennelijk door veel meer mensen in gebruik is, wordt gebeld voor een tiental andere mensen. nummerportering wordt niet uitgevoerd; verkeerd abonnement (zonder extra sms’jes waar je wel 10 euro extra voor betaald. En wat nog het allerberoerdst is; al wekenlang is de helpdesk niet te bereiken; verzoeken om terug te bellen of te mailen worden gewoon genegeerd. Heb tot nu toe geen contact kunnen krijgen. De helpdesk word verzorgd door 2CONTACT.nl of is het 2NOTCONTACT.nl
  Waardeloze service, niet aan beginnen, maar hoe kom je er vanaf..?

 139. anne says:

  Het is echt waardeloos mijn man is zes weken verder en het nummer is nog steeds niet over gezet. Nu werd voor de tweede keer gezegd dat het simkaart nummer niet zou kloppen, dit nummer is ondertussen door wel tien mensen bekeken op het kaartje en iedereen komt tot dezelfde cijfers., Tja schijnbaar zit daar toch iets niet goed. Dus hier geven we de moed maar voor op. Gelukkig had hij via veronica magazine een abbo genomen dus koste het maar tien euro voor een heel jaar dus we laten het kaartje maar liggen voor de mensen die hier thuis door hun bel minuten heen zijn zodat ze die gewoon kunnen pakken en dan toch maar over op een andere provider. nee voor ons geen hollands nieuwe meer.
  O ja en ze beloven terug te bellen maar ja dat doen ze ook niet dus eigenlijk gewoon echt een waardeloze provider…………….

 140. Jelte says:

  Inmiddels een week verder en nog steeds niets gehoord van HollandsNieuwe…waardeloos dus!

 141. Jelte says:

  Mijn hollandsnieuwe ervaring:

  Omdat mijn telefoonrekening bij Ben de laatste maanden nogal hoog was, heb ik eens gekeken naar wat Hollands Nieuwe had te bieden en het leek mij een prima en goedkope aanbieder van mobiele telefonie.

  Aangezien Ben altijd werkt met een opzegtermijn van 1 maand, mailde ik Hollands Nieuwe met de vraag of zij mijn abonnement op zouden zeggen en de ingangsdatum van mijn abonnement dan samenviel met de einddatum bij Ben. Antwoord op beide vragen was volmondig ja (die mail heb ik gelukkig ook bewaard).

  Vervolgens via de website een abonnement afgesloten. Een week later kreeg ik een nieuwe simcard thuisggestuurd met de opmerking dat dit mijn voorlopige nummer was en mijn abonnement over maximaal 7 dagen ingang. Niet zoals afgesproken dus. Om hier een vraag over te stellen, wilde ik contact opnemen met de klatenservice. Helaas kan je die niet zelf rechtstreeks bellen dus ik legde in een mail mijn situatie uit en deed het dringende verzoek mij terug te bellen. Na twee dagen kreeg ik via de mail het antwoord dat het niet mogelijk was om de ingangsdatum van HollandsNieuwe te laten samenvallen met de einddatum bij Ben (terwijl ik hun mail met het antwoord dat zij gaven, had meegestuurd). Waardeloos antwoord waar ik niets mee kon, dus nogmaals gemaild met de uitleg dat dit geen antwoord op mijn vraag was, nogmaals de situatie uitgelegd en nogmaals het verzoek om mij terug te bellen.

  Ditmaal kreeg ik na twee dagen een mail met het antwoord dat er enige verwarring was geweest maar dat het niet mogelijk was de ingangsdatum van HollandsNieuwe te laten samenvallen met de einddatum bij Ben –> weer geen antwoord op de vraag die ik stelde en weer werd ik niet gebeld (terwijl het formulier op de site toch echt heet ‘bel me terug’). Dus nogmaals gemaild uitgelegd, en verzocht mij terug te bellen.

  Deze keer kreeg ik na 2 dagen een mail dat ze het drukken hadden en dat het langer duurde mijn vraag te beantwoorden…Weer 2 dagen later werd ik eindelijk gebeld. Ik kreeg excuses aangeboden en optie om geld terug te krijgen en abonnement te annuleren. Hier ben ik mee akkoord gegaan met als aanvulling het verzoek om deze afspraak via de mail bevestigd te krijgen. Dit zou gebeuren.

  Drie dagen later nog steeds geen mail, maar ik had ook met Ben gebeld om te vragen of mijn abonnement niet alsnog was opgezegd. Gelukkig bleek dit niet zo te zijn dus ik dacht dat het allemaal wel in orde zou komen.

  Vandaag kreeg ik echter een vreemd mailtje van HollandsNieuwe met alleen in de onderwerpregel de volgende tekst: “uw abonnement bij HolandsNieuwe”. Verder geen inhoud of toelichting…Ik zag de bui al hangen en heb weer met Ben gebeld; wat blijkt. Vandaag hebben ze alsnog mijn abonnement daar opgezegd. Om gek van te worden.

  Heb dus maar weer gemaild met HollandsNieuwe en hoop dat ik hierdoor niet het telefoonnummer kwijt ben dat ik al acht jaar heb. Hollands Nieuwe is misschien goedkoop maar de service en communicatie zijn echt extreem slecht….Je maakt als consument tegenwoordig al heel wat mee, maar dit is wel heel ernstig!

 142. Ric says:

  Heb net een mail gestuurd met daarin een verzoek om mijn order te ongedaan te maken. Mijn order was nog in behandeling en hoop het totaalbedrag van 30,00 deze maand teruggestort te krijgen. Erg jammer, maar ik kijk en wijk liever uit naar een telefoon provider die geen gebakken lucht verkoopt.

 143. anne says:

  Nu bijna een maand later is het nummer nog steeds niet over gezet en kregen we nu te horen dat het waarschijnlijk 17 februari word. Nou terug gemaild dat als het dan niet goed is we het hele zaakje terug sturen gebruikt of niet. Ik blijf namelijk geen beltegoedkaart kopen voor een simkaart dat zomaar opeens overgezet kan worden en ik wil wel dat mijn man kan bellen als hij onderweg met pech staat of wat dan ook. Maar ja dan maar het tijdelijke nummer gebruiken erg lastig hoor want nu kan je met twee kaartjes en een telefoon doen. Word je gebeld dan wel beschikbaar zijn op het oude nummer moet je bellen andere kaartje erin en daarmee bellen.

  NEE GEEN HOLLANDS NIEUWE MEER VOOR ONS HIERNA

 144. Ric says:

  Leuke horrorverhalen weer.

  @Wim
  Heb je al elders een abonnement afgesloten? Je verhaal geeft toch schrik en een signaal waar wij als consumenten moedeloos van worden. Je dient gewoon goed met je klanten om te gaan, zeker wanneer zij een aanbetaling doen.

  Gisteren heb ik dus een bestelling geplaatst en per iDEAL betaald bij Hollands Nieuwe en kreeg diezelfde dag nog een bevestiging per mail over mijn order met overzicht van de kosten. Als ik vervolgens inlog op de site van HN zie ik inmiddels wel mijn nieuwe telefoonnummer staan en daaronder de tekst:

  “je bestelling is in behandeling

  zodra wij alles gecontroleerd hebben, sturen wij je de simkaart toe. Je ontvangt deze dan binnen 2 werkdagen.”

  Met andere woorden ze kunnen de klant laten wachten. Ben benieuwd hoelang ik moet wachten tot de simkaart wordt verzonden. Heeft iemand hier goeie ervaringen mee?

  Ric

 145. Sanne says:

  @Wim

  Wanneer je inlogde op de mijn Hollands Nieuwe pagina, zag je linksboven een vraagteken ? staan of een 06-37xxxxxx nummer? Als er een vraagteken staat en er niet binnen 2-3 uur een 06 nummer komt te staan, dan betekent dat dat er iets mis gegaan is met iDEAL.

  Mijn eerste poging was ook mislukt, maar ik had het bedrag binnen 1 dag weer terug op mijn rekening en de bestelling geannuleerd.

  Jammer dat het zo gegaan is. :( Het duurt tegenwoordig inderdaad langer dan 2 dagen voordat je antwoord hebt op je vragen, en meerdere malen een email sturen vertraagt dit proces vaker alleen. Ik kreeg onlangs antwoord op een email die ik al enkele weken terug gestuurd had.

 146. Wim says:

  Ik heb mij aangemeld op 13-01 via de Veronica-aanbieding. Direct werd Euro 10,00 afgeschreven via Ideal. Vervolgens niets meer gehoord. Op 20-01 geprobeerd de status van bestelling te volgen, kon helaas niet, dit ook gemeld. Op 22-01 weer geprobeerd en ook gemeld, hier ook weer geen reactie op. Beide zaken gemeld via het contactformulier. Hoorde weer niets. Na 2 dagen mailtje dat zij achterstand hadden. Aangezien ik betaald heb en geen simkaart kreeg dacht ik opgelicht te worden en heb op 25-01 met Ayden(Ideal) gebeld en gevraagd of zij die Euro 10,00 terug konden storten vanwege vermeende oplichting. Ik zou hierover ‘s middags terug gebeld worden maar dit is niet gebeurd. Op 28-01 is gelukkig die Euro 10,00 op mijn bankrekening terug gestort maar van HN niets meer gehoord.

 147. Sanne says:

  @Ric

  Het probleem met voorbeelden is dat sommige mensen niet zo nuchter zijn en klakkeloos aannemen dat ze nooit meer zullen verbruiken dan het voorbeeld aangeeft. Omdat het een voorbeeld is kan het altijd afwijken van het daadwerkelijke gebruik. Ik zie de storm al hangen…. Ahem.

  Misschien handige tip: bijna alle smartphones hebben een data counter die bijhoudt wat je verbruikt. Idee om die counter te resetten, Whatsapp gebruiken en achteraf kijken hoeveel KB je er doorheen gejaagd hebt? Als je geen andere applicatie gebruikt dan is dat een goeie indicatie.

  (En nu tijd voor het bedje ;))

 148. Ric says:

  Dank je voor je uitgebreid antwoord Sanne. Wat mij betreft onze nieuwe nobelprijs winnaar haha. Maar het blijft een interessant onderwerp hoeveel je nou kwijt bent. Een optie zou zijn om een databundel van HN erbij te nemen, maar vind 10,00 net wat te gortig. Misschien een idee om met een klein voorbeeld te komen op de site van HN hoeveel zoiets als whatsapp nou kost. Het is erg populair onder de jongeren en moeten die nou net van pap en mam een kindvriendelijke HN abonnement krijgt. Voor ons, grote kinderen is het ook leuk om te weten.

 149. Sanne says:

  @Ric

  Geen probleem. Het verbruik is zeer variabel. Kleine, korte berichtjes zullen niet gauw meer dan 2-5kb per stuk kosten. Grote berichten kunnen van 25-100kb per stuk zijn. Let er wel op dat HN werkt met een afronding. Ik heb zelf geen internet van ze dus ik weet niet precies of het 100kb per sessie is of 100kb per keer dat je iets download. Als het laatste het geval is kun je net zo goed SMSen.

 150. Ric says:

  Dank je Sanne. Kan je misschien een referentiekader geven hoeveel kbs wordt verbruikt? Heb geen idee hoe zuinig/slurpend chatverkeer is.

 151. Sanne says:

  @Ric

  Pingen (en dus ook Whatsapp) maakt gebruik van internet om de berichten te sturen. Dus het zal gewoon van je data bundel afgaan. :)

 152. Ric says:

  Dag mensen,

  Mijn bestelling wordt verwerkt en ben benieuwd wat ik straks mag verwachten. Even een (domme) technische vraag:

  Kan ik met mijn 275 abonnement + HTC smartphone gratis aan whatsapp doen? (Da’s een programma gelijk aan ping geloof ik) Heeft iemand hier ervaring mee?

  Mvg,
  Ric

 153. Ric says:

  Roy,

  Heb het gezien, bedankt! Volgende week zal ik een abonnement bij Hollands Nieuwe aanvragen en zal mijn ervaringen hier delen.

  Ric

 154. Roy says:

  @ric

  heb het even na gezocht maar heb het verkeerd begrepen.
  De providers stopen per 1 jan met het registeren van BKR niet op het controleren er van.
  Zie: http://www.nu.nl/economie/2368994/mobiele-providers-stoppen-met-bkr-registratie.html

 155. Eline says:

  Sanne bedankt voor de tip deze ga ik zeker doen. Hopelijk zal het voor HN snel beter gaan met de klantenservice.

 156. Ric says:

  Roy,

  Bedankt voor de antwoorden. De weg is nu geheel vrijgemaakt om een contract met Hollands Nieuwe aan te gaan. Echter heb je mijn nieuwsgierig gemaakt met de opmerking dat andere providers in de loop van het jaar ook zullen afzien van het toetsen van een BKR registratie. Hebben we het dan over een zij-aanbod zoals Simpel en Hollands Nieuwe of gaan de huidige aanbieders als Vodafone, T-Mobile etcetera ook ervan afzien? Dit zou voor mij een erg gunstige ontwikkeling zijn namelijk. Waar kan ik hier meer over lezen en hoe snel denk je dat dit geïmplementeerd wordt?

  Bedankt voor alle moeite!
  Ric

 157. Sanne says:

  @Marieke
  Vele mensen met positieve ervaringen zijn minder snel te vinden op het internet dan mensen met negatieve ervaringen, dit omdat de tweede groep vaker hun ei kwijt moeten of naar oplossingen zoeken. Dus het is altijd handig om in het achterhoofd te houden dat de meeste online reviews altijd wel iets negatiever zijn. Ik zelf heb alleen maar goede ervaringen!

  Ik heb een normaal abo bij Vodafone, en hun netwerk bevalt me prima (enige netwerk waar ik thuis bereik mee heb, T-Mobile en KPN hebben bijna altijd nooit bereik). HN werkt op hun netwerk en ik heb nergens problemen mee.

  @Eline
  Ik zou even kijken of er geen SMS abonnement op het nummer staat. SMSjes van zulke nummers zijn vaak ook 25c/sms. Nummers worden recycled als ze afgesloten worden en dan opnieuw aansluiten, en sommige SMS diensten hebben dat nummer nog in hun database staan. Wanneer het nummer bij een nieuwe abo weer actief wordt, wordt de dienst ook hervat. Is altijd nadelig en gewoon de schuld van die SMS dienst. Ik zou het nummer even hier erin gooien:

  http://www.smsdienstenfilter.nl

  Dan wordt alles binnen 2 dagen geblokkeerd. Ik doe dit altijd direct met nieuwe telefoonnummers en raad het iedereen aan. Eenmalige diensten kunnen wel altijd, maar abonnementen gaan dan niet meer. Tevens zou ik, als de kosten hiermee stoppen, even naar HN schrijven en vragen of zij kunnen zien of de dienst gestart is ná dat jij het nummer hebt gekregen, of dat het aangesloten is voor je het nummer kreeg. Soms krijg je dan nog een creditering voor de kosten.

  Houdt er ook rekening mee dat HN klantenservice op dit moment overbelast is vanwege de belangstelling, dus het kan langer duren dan 2 dagen voor je antwoord hebt.

 158. Roy says:

  @Ric
  - Is er reclame van Hollands Nieuwe te lezen in een verstuurd smsje? (Erg belangrijk!)
  Nee er staat geen reclame in de smsje’s
  - Heb een HTC Desire Z aangeschaft en wil daarmee ook internetten. Heeft HN al een oplossing gevonden voor internet op smartphones/android based phones?
  Ik heb Hollandsnieuwe voor je getest op een HTC Wildfire en daar werkte het prima op.
  - Klopt het dat HN geen BKR toets nodig heeft om nieuwe klanten te accepteren?
  Dit klopt. (overigens gaan de alle providers dit in de loop van het jaar niet meer doen)
  -Heeft iemand ervaring met de snelheid van internetten met een 275 abonnement?
  Beide internet abonnementen zijn het zelfde. ik heb zelf gebruik gemaakt van het abonnement en de snelheid is goed, maar ik vinden de afronding van 100kb wel nadelig.

  Ik hoop je zo geholpen te hebben.

  @Eline
  Dit is de eerste keer dat ik dit hoor!
  Ik hoop dat hollandsnieuwe je probleem snel oplost, ik heb contact met hun gehad (niet specifiek over dit onderwerp trouwens maar over hun gehele klantenservice) ze hebben mij belooft de problemen zo snel mogelijk op te lossen.
  Ik sta opzich postief tegen over hollandsnieuwe maar ze kunnen nog wel het een en ander verbeteren aan de klantenservice.

  @Marieke
  Ik heb nog niet met de klantenservice te maken gehad, dus tot nu toe ben ik positief ;)

 159. Ric says:

  Dag allen,

  Heb een aantal vragen over HollandsNieuwe:

  - Is er reclame van Hollands Nieuwe te lezen in een verstuurd smsje? (Erg belangrijk!)
  - Heb een HTC Desire Z aangeschaft en wil daarmee ook internetten. Heeft HN al een oplossing gevonden voor internet op smartphones/android based phones?
  - Klopt het dat HN geen BKR toets nodig heeft om nieuwe klanten te accepteren?
  - Heeft iemand ervaring met de snelheid van internetten met een 275 abonnement?

  Bij voorbaat dank ik voor de antwoorden.

  Groeten!
  Ric

 160. Eline says:

  Ik heb voor mijn kids 2 abonnementen genomen bij HollandsNieuwe, bij de een werkt het perfect bij de ander worden er kosten afgeschreven terwijl er geen sms-je verstuurd wordt of wordt gebeld.
  Het logo van HN staat ook 2x in de telefoon, ik ben er al wel achter dat het tegoed met 0,25 cent per keer verdwijnt. Dit opgezocht en zoveel kost een sms-je in het buitenland. Grens probleem? waarom dat bij de 1 wel en de ander niet. Telefoon uitzetten, handmatig instellen werkt niet. Zet je je telefoon weer aan en de provider wordt gezocht kost weer 0,25.
  Zo gaat het beltegoed wel heel erg snel. Contact met HN is er niet, geen contact per mail of telefoon. Iemand anders dit probleem ook met het beltegoed wat verdampt?

 161. Marieke van Zanten says:

  Hoi iedereen,

  Ik lees hier een hoop negatieve ervaringen met hollandsnieuwe maar zijn er ook positieve ervaringen? En kan ik een bundel nemen met smsen + bellen nemen ? of is het apart altijd apart? Zijn er mensen die het mij zouden aanraad hollandsnieuwe te nemen? zo niet welke provider moet ik dan nemen?

  Want onderhand weet ik niet meer wat nou wel goed is of wat niet.

  -xx-

 162. Henk says:

  Simkaart was perfect op tijd; nummerportering ging ook goed.
  Telefonie bereik is prima, evenals de prijs voor bellen.
  Het wordt een drama als je mobiel wilt internetten. Geen of nauwelijks 3G en soms helemaal geen internet. De MB’s vliegen uit je bundel omdat wordt afgerond naar 100kb per sessie en dat kan dus nogal oplopen als je 2 of 3 e-mailadressen een paar keer per dag checkt.
  Als er wel een internetverbinding bestaat is de snelheid bar slecht.

  Dus hollandsnieuwe helemaal perfect voor wie alleen van bellen houdt,

 163. Ron says:

  Hollandsnieuwe is niet bepaald vernieuwend, maar ouderwets waardeloos.
  Nummerbehoud ging niet lukken, werd gebeld door een dame die moeite moest doen om heel nadrukkelijk te jijen en te jouwen, ze bood aan de bestelling te annuleren. Was nog binnen 7 dagen.
  Annulering werd niet uitgevoerd, ineens stond er een datum voor het nummer behoud, die dag liep ik met 2 telefoons, een met de oude en een met de nieuwe sim, maar er gebeurde niets.
  Nu twee weken verder staat de datum van annulering er nog steeds.
  Ik wilde gaan bellen, maar dat kan helemaal niet, je kunt een verzoek indienen om teruggebeld te worden en wachten tot zij daar aan toe zijn, sorry, maar ik wil toch graag mijn eigen moment bepalen en niet de hele dag door gebeld kunnen worden als het helemaal niet uitkomt.
  Als ik dit gelezen had voor ik bestelde dan had ik nooit besteld.
  4 dagen later werd ik eindelijk een keer gebeld, inmiddels had ik ook nog een keer schriftelijk geannuleerd, weer werd er beloofd nogmaals te annuleren.
  Je raadt het zeker al??? Niets meer gehoord, datum nummerbehoud staat nog steeds op 2 weken geleden.

  Niet aan beginnen, wegblijven bij deze club!

 164. andre says:

  Wie o wie kan me helpen wacht al drie weken op simkaart maar niks binnen gekregen reageren op me mail doen ze niet en bellen vergeet het maar HELP wie kan me helpen wat kan ik eraan doen dit is echt te gek voor woorden maar zo behandel je mensen NIET en ze hebben me geld nog steeds niet terug gestor of iets

 165. anne says:

  Nou de simkaartjes waren er zo voor mijn man en zoon. Die van mijn zoon deed het zo met nummerbehoud netjes op de dag zoals op de site stond. Bij die van mijn man zijn we nu al meer dan een week verder en werkt hij nog steeds niet. Erg storend omdat hij dus nu ook niet meer kan bellen, geluikkig nog wel gebeld kan worden want ik weiger nu nog op de oude simkaart beltegoed op te gaan zetten. Zij gingen eerst de fout bij ons leggen dat we niet het goede simkaartnummer hadden doorgegeven. Toen opeens was het na een mailtje het moest in orde zijn, nou nog niet dus. Nu reageren ze niet meer op de emails die we sturen. Terug sturen van de simkaart gaat niet meer omdat die zeven dagen erop zitten. Gelukkig waren de kosten maar 10 euro omdat we via de veronica zo’n gratis abonnement hadden genomen maar ja toch blijft het jammer van je geld. Tja of de laatste optie is het nieuwe nummer te nemen en verder niet meer te klagen maar dit vinden we ook geen optie omdat de kinder het nummer perfect uit hun hoofd kennen voor als er iets is.
  Nee ik zou zeggen laat maar dan maar iets meer geld kwijt voor een goed abonnement.

 166. Bert says:

  @Sanne

  Bedankt voor de info.. Ik ga het hier melden of het gelukt is maar dat zal nog ff duren.

 167. Sanne says:

  @Jan

  Ik dacht dat het algemene contact formulier ook dient als klacht formulier. Je hebt daar de mogelijkheid je klachten kenbaar te maken en ze moeten binnen 30 dagen reageren. (Daarom ook belangrijk je bevestigingsmail te bewaren als bewijs dat je het verzonden hebt). Na die 30 dagen kun je de Geschillen Commisie schrijven.

  @Bert

  1.) Dat doet HN voor jou. Je moet NIET je eigen abo opzeggen, als er iets misgaat bij de aanvraag van nummerbehoud en je hebt je abo opgezegd, dan kunnen deze twee elkaar kruisen en ben je jouw nummer kwijt. Je moet het altijd door de nieuwe provider laten doen, dan kan zich dit nooit kruisen.

  2.) Je blijft altijd bereikbaar. Je kunt je nieuwe simkaart direct gebruiken zodra de oude het niet meer doet. Houdt er rekening mee dat je de eerste 24 uur kleine problemen kunt hebben met niet kunnen bellen, gebeld worden, smsen of smsjes krijgen. Dit heeft te maken met het update process van netwerk informatie en kan 24 uur spannen. Na deze 24 uur ben je 100% over op de nieuwe provider. Sommige mensen hebben vanaf het moment dat het nummer omgezet is nergens last van. :) Dus het variëert wel eens.

  3.) Ik weet niet of het abo doorloopt. Ik neem aan van wel. Ze mogen het niet zonder jouw toestemming zomaar opheven want dan ben je jouw nummer kwijt. (Dat is wettelijk zo bepaald) Je hebt inderdaad gewoon 1 maand opzegtermijn en ik neem aan dat het na de 12mnd gewoon een opzegtermijn van 1 maand bedraagd.
  De voorwaarden van jouw abo gelden vanaf het moment dat jij je abo hebt aangesloten tot op het moment waar jij het wijzigd. (Denk eraan dat dit niet per sé een contractsverlenging hoeft te betekenen, ook een tussentijdse wijziging komt altijd met geupdate voorwaarden) Daarom is het belangrijk om altijd een uitdraai of opgeslagen bestand te hebben met de voorwaarden vanaf wanneer je het abo hebt, omdat de voorwaarden op de site altijd alleen de nieuwe voorwaarden zijn.

 168. Bert says:

  De voorwaarden en prijzen van Hollandsnieuwe zien er voor mij goed uit en ik ben ook van plan
  om van T-Mobile over te stappen. Mijn abbo bij T-Mobile loopt tot Mei 2011 en na deze datum kan ik per maand opzeggen. Als ik in Mei overstap hoef ik maar 1 maand dubbel te betalen.
  Heb alleen enkele vragen..

  1.) wanneer ik HN aanvraag met nummer behoud, wie zegt dan mijn abbo bij T-Mobile op?
  Moet ik dat zelf doen of zegt HN voor mij bij T-Mobile op.

  2.) Hoelang duurt het met het overzetten van het nummer.. dus hoelang ben ik op mijn oude
  nummer niet bereikbaar?

  3.) Wat gebeurd er na dat jaar? Loopt dat abbo bij HN net zo door als bij andere providers?
  Dus onder dezelfde voorwaarden als afgesloten maar dan per maand opzegbaar?

 169. Jan says:

  @Sanne

  Ik ken deze tekst, maar probeer maar eens te zoek naar dat klachten formulier waar ze het over hebben. Die is dus niet te vinden. Geen klachten formulier, geen adres, geen telefoonnummer. Alleen maar een formulier om een e-mail te sturen.

  De stoom komt nu echt uit mijn oren! Als het zo door gaat, gaat er een advocaat op los, als moet het me een godsvermogen kosten.

 170. Sanne says:

  @Jan

  19.1.Klant dient klachten of geschillen altijd in eerste instantie schriftelijk in te dienen via het daarvoor bestemde formulier op hollandsnieuwe.nl, met vermelding van het Nummer van de Aansluiting.
  19.2.hollandsnieuwe zal de klacht binnen dertig dagen door middel van een schriftelijke reactie inhoudelijk beantwoorden. Indien deze termijn niet gehaald wordt, zal hollandsnieuwe aan de klager kenbaar maken binnen welke termijn de klacht alsnog inhoudelijk zal worden beantwoord.
  19.3.Alleen Consumenten, kunnen een geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Telecommunicatie, Postbus 90600, 2509 LP, Den Haag. De Geschillencommissie Telecommunicatie stelt als voorwaarde dat de klacht eerst overeenkomstig het bepaalde in artikel schriftelijk is ingediend bij hollandsnieuwe.
  19.4.Binnen 30 dagen na ontvangst van de inhoudelijke reactie van hollandsnieuwe, danwel binnen 30 dagen na het verstrijken van de datum waarop volgens het bepaalde in artikel 19.2 had moeten worden gereageerd, kan de klager het geschil aanhangig maken bij de Geschillencommissie Telecommunicatie.

  Of ze hebben het een beetje aangepast of mijn geheugen laat mij in de steek, maar ik dacht dat er ook een adres voor HN zelf is voor een schriftelijke klacht. Wanneer ik op mijn andere computer ben zal ik eens even kijken voor je. Anders kun je gewoon dit hanteren neem ik aan.

 171. Jan says:

  Ik ben er nu helemaal klaar mee. Ik krijg geen enkele reactie meer op e-mails en ik heb nog steeds geen bevestiging van annulering. Ik wil een klachten procedure starten, maar er is geen enkele informatie te vinden over hoe dat zou moeten.

  Je kunt ze alleen via e-mail benaderen en daar reageren ze gewoon niet meer op. Een telefonische helpdesk hebben ze niet. Dit begint sterk op oplichting te lijken. Wat een rampzalig bedrijf.

  Als je dit leest en ik je 1 ding mag adviseren: loop met een grote boog om deze tent heen!

 172. Roy says:

  @Kimmie

  Je bent niet de enige die hier een opmerking heeft geplaatst dus ik werd persoonlijk toch nieuwsgierig.

  Daarom heb ik de proef op de som genomen, ook bij kwam die later aan dan belooft 3 dagen. Maar ik vind 3 dagen toch nog wel schappelijk.

  Hebben ze onderhand al wel gereageerd? want ik heb contact met ze opgenomen over deze kwestie. Ze hebben me toegezegd dat ze met man een macht bezig zijn maar dat het gewoon ongelofelijk druk is.

 173. Kimmie says:

  Pffffffff zelfde verhaal mijn simkaart is ook nog niet aangekomen en ze laten niks van zich horen niet netjes hoor wacht al twee weken!

 174. fufu says:

  het €46.50 is abo van twee jaar 16.50 plus sms tientje in duizend mb internet en aansluit kosten onbruikbaar in ieder geval wacht ik wel even af maar vindt het niet leuk mischien kan ik wel een maand of twee wachten wie weet he!

 175. Sanne says:

  (En nogmaals @Flo)

  Met abo afgelopen bedoel ik contract. Je abo blijft maandelijks doorlopen tot je het opzegt, maar je abo loopt tot je aangeeft dat je het wilt annuleren/verlengen enz. Eventjes om verwarring te voorkomen. :P

 176. Sanne says:

  @Flo

  Je kunt 120 dagen nadat je abonnement begonnen is bij HN met nummerbehoud overstappen. Wanneer je abo bij je huidige provider is afgelopen, of je hebt prepaid, dan is je provider verplicht het nummer vrij te geven voor nummerbehoud. Je hebt dus nog 4 maanden de tijd om nummerbehoud door te zetten!

  @fufu

  Als je een vraagteken hebt staan, dan betekent dat inderdaad dat de bestelling niet helemaal goed gegaan is. Het nummer moet al binnen een uur te zien zijn (ook als je nummerbehoud hebt).

  Ze hebben het heel erg druk. Meerdere mails sturen zal alleen het proces vertragen (dat is eigenlijk overal wel zo :S) dus ik zou ze niet verder gaan spammen, daar schaad je alleen jezelf mee. Mijn verzoek om het rekening nummer te wijzigen is nog in behandeling, ik heb vandaag een mail gekregen dat het nog enige dagen kan duren voordat ik antwoord heb.

  Er is een stormloop op de abonnementen van ze denk ik, en veel vragen die per mail binnen komen. Niet echt verrassend voor mij eerlijk gezegd, ze zullen wel een achterstand hebben met de mail.

  En hoezo €46,50? Heb je dan meerdere nummers/abo’s aangevraagd? Als blijkt dat de bestelling mislukt is zullen ze het gegarandeerd terugstorten. Je moet ze alleen even de tijd gunnen. Achter ze aan jagen werkt alleen maar averechts als ze een overflow aan mails te verwerken krijgen. Als ze niet terug bellen zullen ze je gewoon mailen.

 177. fufu says:

  oja heb ze ook gevraagd me aanvraag te annuleren maar daar heb ik niks over gehoord ik vindt dit echt niet kunnen ze behandelen me net of ik een klein kind ben ik vindt afspraak is afspraak als het je niet lukt bel dan van hoe of wat maar nee hoor ze hebben totaal schijt aan je!

 178. fufu says:

  vandaag dag 8 en nog steeds geen sim kaart binnen als ik inlog op hn zie ik staan dat het aanvraag in behandeling is met
  een vraagteken heb ze paar keer een mail gestuurd of ze me terug kunnen bellen maar niemand gesproken heb gisteren een mail van ze gekregen dat er iets was met de uitgave van de sim kaart en vandaag weer een mail gekregen dat ze nog onderzoek aan het doen waren maar naar wat weet ik niet raar verhaal naar volgens mij ben ik me €46.50 kwijt! En terug bellen vergeet het maar dat doen ze echt niet.

 179. Flo says:

  Hey hollandsnieuwe gebruikers,
  Ik vroeg mij af of er iemand is die succesvol zijn eigen nummer heeft behouden.
  Ik heb een abonnement afgesloten bij hn, ik heb de simkaart net binnen, maar er staat dat ik voorlopig een nieuw nummer heb en dat mijn nummerbehoud-aanvraag in behandeling is. Nou ben ik bang dat ze na die 7 dagen annuleringstijd zeggen dat het niet meer gaat lukken. Dus ik heb nou al zin om het op te zeggen.

 180. Roy says:

  @Lisa

  HollandsNieuwe werkt alleen op werkdagen en als het goed is reageren ze binnen 2 dagen, dat is dus uiterlijk deze avond.

  Ik hoop dat dit sms probleem snel word opgelost, dit is namelijk wel erge hinderlijk.

  Kan iemand mij het email adres geven van hollandsnieuwe, dan zal ik ze persoonlijk een mailtje sturen. Ik kan op hun website alleen een formulier vinden en daar heb ik geen zin om in te vullen wil ze gewoon direct een mail sturen ;)

 181. Lisa says:

  Oke, ik heb HN nu ook een email gestuurd over dit probleem. Maar ik moet zeggen dat ik nu al vijf emails heb verstuurd sinds zaterdag en nog op geen email antwoord heb gehad.

 182. Wobbie says:

  @Lisa

  Het probleem van het niet of moeilijk doorkrijgen van smsjes van met name KPN is er nog steeds. Ik heb vandaag een mail gestuurd naar HN maar heb nog geen antwoord. Door comments op andere sites over HN weet ik nu wel dat meer mensen dit probleem ondervinden. Zal wel een technisch probleem zijn bij HN of Vodafoon. Ik zou andere abonnees willen vragen te controleren of de KPN smsjes wel doorkomen zodat bij problemen dit zo veel mogelijk wordt aangekaart bij HN.
  Dit bevordert misschien de snelheid waarmee het probleem wordt opgelost.

 183. Lisa says:

  @Wobbie

  Is het al gelukt met het binnenkrijgen van smsjes. Ik heb precies hetzelfde probleem. Ik ben al naar een andere netwerk geswitcht (KPN en T Mobile) en weer terug naar Vodafone maar het helpt niks!

 184. Jan says:

  Ik moet zeggen dat de helpdesk medewerker in ieder geval zijn best doet om mijn ‘case’ goed af te handelen. Mijn nummer is weer vrijgegeven, zodat ik Vodafone kan vragen om het weer te herstellen.

  Nu nog een bevestiging ontvangen van de annulering van het contract en dan zou alles toch nog op zijn pootjes terecht moeten komen. Hopelijk gaat dat ook nog lukken.

 185. Roy says:

  @Hutse Fluts

  Dat is de de eerste keer dat ik dat hoor, waar heb je dat gelezen?

  Een telecom provider beginnen is niet zo eenvoudig een UMTS-frequentie kost 700miljoen euro.
  Dus dan is een MVNO een betere oplossing.

 186. Sanne says:

  Alsjeblieft eerst eventjes goed nakijken hoe je het limiet met een sms kunt ophogen?

  Dat kan alleen degene die toegang heeft tot de account tijdens het bestellen va het abonnement instellen. Dit is een optie die ook uitgeschakeld kan worden. :) Tus denzij mams of papslief hun wachtwoord aan kindlief geven, kan het kind helemaal niks extras toevoegen.

  Dus wat dat aangaat is dit ook een echt flat-fee abonnement dat het alleen makkelijk maakt om extra minuten bij te kopen voor diegenen die daar gebruik van willen maken… Anders kun je nooit meer bellen dan je aan tegoed hebt, nimmer en nooit niet.

 187. Hutse Fluts says:

  Met één SMS je maandlimiet ‘ophogen’ en data afronden op 100KB ?
  Lijkt mij niet echt een belemmering voor de jeugd en kan dit abonnement nog een leuke vberrassing achteraf geven.
  Wanneer komen de provider nou eens een keer met een echt ‘flat-fee’ abonnement? Waarschijnlijk is er nu meer verdiend aan de klanten die altijd hun belgedrag te optimistisch inschatten en is het dus kassa zodra de klanten over hun ‘limiet’ heengaan.
  Hoogste tijd dat de 3 providers een keer echte concurrentie krijgen. Nma onderzoekje naar de huidige bende?

 188. Sanne says:

  @Jan

  Wederom hoop ik dat het snel wordt opgelost voor je. Anders hoop ik dat je het via de klachtenafhandeling opgelost krijgt.

  @Marielle

  Iedere provider heeft klanten waar het mis gaat, en dit zijn meestal ook de klanten die online hulp zoeken. Daarom moet je er altijd rekening mee houden dat de reviews die je online leest meestal ook een beetje eenzijdig zijn omdat mensen die tevreden zijn niet altijd hun verhaal doen, maar ontevreden mensen juist wel. Dus het is geen evenwichtig plaatje. Vervelend voor de mensen waar het mis gaat, maar er zijn er genoeg waar het ook goed bij gaat. ;)

  Ik zelf heb nu ook geen problemen, en de problemen die ik had waren heel erg snel en secuur opgelost. Dus mijn ervaringen zijn ook positief.

 189. Marielle says:

  Op het moment dat ik er van hoorde heb ik het meteen voor mijn zoon besteld want die had nog prepaid en daar wilde hij (en ik zelf ook) nou wel eens van af maar wilden hem geen abonnement zonder grenzen geven. Ik Kreeg er alleen een beetje spijt van toen ik hier de reacties las.

  Maar hollandsnieuwe schijnt perfect te werken met het telefoontje van me zoon ook had ik het kaartje binnen 2 dagen binnen. Sms’en, bellen en internetten het werkt hier allemaal naar behoren.

  Dus tot dus ver ben ik tevreden.

 190. Jan says:

  Tot nu toe geen bevestiging gekregen over het annuleren van het abonnement. Ook mijn nummer ben ik nog steeds kwijt. Ben dus in het geheel niet meer mobiel bereikbaar. Bijzonder vervelend.

  Communicatie is absoluut geen sterk punt van dit bedrijf uit de communicatie sector. Ik heb zo’n spijt dat ik de overstap heb geprobeerd. Het einde van het liedje is voorlopig: geld weg, mobiel nummer weg en geen werkende mobiele telefoon meer. Dankjewel hollandsnieuwe!

 191. Sanne says:

  @Roy

  Ik heb antwoord op mijn mail gekregen met de voicemail. Blijkt dat het menu niet helemaal goed is en de komende maand(en?) aangepast wordt… Heb mijn voicemail in de tussentijd maar uitgezet, maar vind het wel een beetje slordig. Iedereen kan dus mijn voicemail afluisteren omdat de pincode standaard 0000 is en ik hem niet kan wijzigen.

  Tot nu toe het enige minpuntje voor mij!

 192. Sanne says:

  @Wobbie

  Ik heb er geen last van. Van mijn Vodafone abo naar mijn HN abo ontvang ik een sms binnen 5 seconden, en andersom ook.

  Als je nummerbehoud hebt, kan het zijn dat er een porterings issue is en dat de gegevens van het netwerk niet helemaal goed staan. Dan kan het zijn dat de smsjes van bepaalde providers slecht of niet doorkomen. HN moet dan de routering op het netwerk opnieuw aanpassen voor dat nummer.

  Als je geen nummerbehoud hebt, raad ik je aan in jouw telefoon het netwerk handmatig te kiezen, je nummer proberen te registreren op T-Mobile of KPN of iets dergelijks (je krijgt dan een foutmelding, dat is goed want dan ben je helemaal van het VF netwerk afgemeld) en dan weer terug naar Vodafone NL. Je wordt opnieuw aangemeld en alle informatie op het netwerk wordt ververst.

  Dit wordt een harde reset genoemd en verhelpt meestal problemen met niet bellen/gebeld worden, smsjes die niet of laat binnenkomen etc.

  Als dit het niet oplost zou ik even de dekking checken. Je kunt dan met Vodafone bellen en vragen wat zij voor dekking hebben op jouw postcode en of er misschien bekende problemen zijn met hun netwerk (ik weet niet of HN dat soort informatie ter beschikking heeft). Kun je doen via 0654500110 en dan optie facturen, krijg je direct een medewerker aan de lijn van de klantenservice.

  @Fufu

  Hoe lang geleden heb je ze gemaild? Ze mailen niet in het weekend dus als je gisteren of vandaag je mail gestuurd hebt, moet je even wachten tot maandag.

  Als je kunt inloggen op de site hollandsnieuwe.nl, kun je dan even checken of je al een 06-nummer kunt zien links boven? Als er alleen een vraagteken staat is er iets mis gegaan met de bestelling en moeten ze het annuleren & het bedrag terugstorten (dat heb je dan binnen 1 dag terug)

 193. fufu says:

  Heb ze inderdaad een mail gestuurd maar ze reageren totaal niet terug snap er niks van en vind het helemaal niet leuk

 194. Roy says:

  @fufu

  Volgens mij belt HollandsNieuwe ook niet ze doen alles per mail.
  Neem aan dat je ze een mail gestuurd hebt?
  Heb je daar nog geen reactie op gehad?

 195. fufu says:

  Raar verhaal wacht al vijf dagen op simkaart ze bellen je niet terug ik vind het maar niks!

 196. Roy says:

  @Wobbie @Sanne

  Sorry op alle bij jullie vragen weet ik ‘nog’ niet een antwoord.
  Ik denk dat voor jullie beide de beste oplossing is om een mailtje te sturen naar de klantenservice.

  Mocht dit lukken laten jullie hun reactie weten?
  Mocht dit niet lukken laten jullie het dan ook even weten dan ga ik er achter aan!

 197. Wobbie says:

  Ik heb nu een week een hollandsnieuwe 275 abonnement. Bellen, sms versturen en internetten gaan prima maar.. sms ontvangen gaat erg slecht. Sms jes komen vaak pas uren (8 uur) later aan en soms alleen als er een tweede of derde sms gestuurd wordt. Het lijkt alsof de sms ligt te wachten tot ie op geduwd wordt door een volgende sms. Ik heb het uitvoerig getest met de sim in diverse toestellen en zie bijna voortdurend het eerder beschreven resultaat. Alleen s’nachts lijkt het beter te werken.
  Ik ben net thuis van mijn nacht dienst en heb het fenomeen vannacht onderzocht. Zodoende nog geen contact met de helpdesk opgenomen.
  Heeft iemand dezelfde ervaring met HN of Vodafone?

 198. Sanne says:

  Weet iemand wat de keuzes zijn in het voicemail menu? Wanneer is 1233 bel krijg ik alleen de keuze 2 (opgeslagen berichten beluisteren) en 3 (welkomsboodschap instellen). Maar ik kan mijn pincode niet veranderen, wat zorgwekkend is want nu kan iedereen mijn nummer bellen en de standaard pincode gebruiken om bij mijn voicemail te komen.

  Lijkt me zo’n kinderziekte, maar wel beetje slordig. Voor de rest is het bereik goed en vind ik de site simpel en to the point, heel prettig.

 199. Sanne says:

  @Jan & @Roy

  (Even betreffende de korting van het abonnement van die VF aanbieding, volgens mij is dat een onbeperkte korting die tot 2029 zal doorlopen of zoiets. Ik zal het een vriendin van mij vragen, die heeft een abo van die Veronica actie. Weet het niet zeker, maar dacht dat het onder campagnes valt, en die hebben speciale kortingen die ook doorlopen tot na het contract)

  Ik heb eigenlijk alleen ervaringen met Telfort en Vodafone, en Vodafone is voor mij tot nu toe de beste keuze gebleken gewoon vanwege de dekking. Bij Telfort had ik slecht bereik, bij Vodafone heb ik eigenlijk altijd wel bereik. Ben is onderdeel van T-Mobile, en daar hebben wij ook slechte dekking mee (mijn vader’s telefoon springt steeds over naar het Duitse netwerk omdat de stralingen van de masten die in Nederland geplaatst zijn niet goed doorkomen. We zitten eigenlijk in een ‘gat’)

  Ben klinkt wel aantrekkelijk qua abonnement, maar als je toch niet zoveel gebruik maakt van je belminuten maakt het afronden ook niet zoveel uit. (Ben er zelf nogal makkelijk in) Ik zou eerst even de dekking goed controleren bij Ben/T-Mobile, als die minder is waar jij je telefoon het meest gebruikt is dat natuurlijk een nadeel. Anders zou ik toch overwegen om Ben te nemen als je de gebelde tijd exact afgerekend wilt hebben.

  Even alle voor- en nadelen op een rijtje zetten. :) Dan heb je een goed overzicht en kun je beter bepalen wat je wilt.

  En vooral niet stressen! Diep inademen, komt wel goed allemaal. ;)

 200. Jan says:

  @Roy

  Ik wist inderdaad dat hollandsnieuwe van Vodafone was. Dat was juist een reden om voor zo’n abonnement te kiezen. Groot was dan ook mijn verbazing toen het niet bleek te werken.

  Door jou opmerking over de vrijheid bij Ben had ik pas door dat zij geen jaarcontracten hebben. Dat is inderdaad ook wel aantrekkelijk.

  Nou, ik ga nog even rondkijken en eerst hopen dat ze mijn nummer weer kunnen herstellen. Pas dan ga ik weer een nieuwe poging wagen.

 201. Roy says:

  @Jan

  Alles wat je zegt is waar, ik zelf hoor van mensen die Ben (T-Mobile) hebben dat ze tevreden zijn. En is dat niet zo Ben je er zo weer weg.

  Jan misschien weet je dit al maar HollandsNieuwe is van Vodafone.

  Wat mij het meeste aanstaat aan Ben is de vrijheid.
  Maar als je goeie ervaringen hebt met Vodafone kan ik begrijpen dat je daar naar terug wilt.

  succes met je keuze!

 202. Jan says:

  @Roy en Sanne

  Ik heb inderdaad de Vodafone abonnementen en de Ben abonnementen bekeken.

  In eerst instantie vind ik Vodafone wel prettig, want ik heb goede ervaring met hun netwerk en de dekking. Geen idee hoe dat met Ben zit.

  Aan de andere kant is het abonnement bij Vodafone echt een aanbieding. Aan het einde van die aanbieding ga je veel meer betalen. Volgens mij is dat bij Ben niet het geval.

  Bij Vodafone ronden ze af op minuut en bij Ben niet. Bij Vodafone heb je een harde data limiet van b.v. 250Mb. Volgens mij is dat bij Ben niet zo, want die hebben geloof ik alleen een ‘fair use policy’.

  Ik ben nu ook huiverig geworden om naar een andere provider te gaan (b.v. Ben). Straks heb ik weer hetzelfde gedonder als met hollandsnieuwe. Ik weet in ieder geval dat het met Vodafone wel werkt.

  Kortom: lastige keuzes

 203. Roy says:

  @Jan

  ik zou je een ben abonnement aanraden deze kun je elke maand gratis opzeggen en gratis aanpassen zowel naar boven als beneden. Je kunt daar bij dan een onbeperkt internet abonnement nemen voor €9.95

  Als je een Ben soms abonnement neemt kost deze €4,95 + 9,95 voor het onbeperkte internet ben je voor iets minder dan €15 klaar.

 204. Sanne says:

  @Jan

  Ik hoop dat ze het oppakken. Zou heel erg zonde zijn om daar een issue van te maken via klachten omdat het toch een relatief simpel iets is.

  Ik heb een tip voor je aangezien je goedkoop een SO wilt… Vodafone heeft via bladen zoals Veronica e.d. ook mooie SO aanbiedingen. (Hah, het voordeel van werken bij de verkoop ;) Dan weet je dit soort dingen!)

  Is een Bel+SMS+Web 2 jaar 135 minuten + Internet (250MB*) voor €9.95 per maand, 24 maanden lang. Is een speciale internet-only actie, daarom dat die korting twee jaar is en zo goedkoop blijft. Je hoeft geen abonnee te zijn, is voor de ‘lezers’ (en slimme mensen die dit weten :p)

  https://directsales.vodafone.nl/veronica#category6

  Bij een abo van 190 minuten en hoger is de limiet 1GB per maand. Het nadeel is dat dit een gewoon SO abo is, en niet zoiets als Prepaid/HN met dat concept.

  Als je echt een goedkoop abo wilt met internet, raad ik je dit aan.

  * 250 MB lijkt niet veel, maar is het wel. Ik weet het gemiddelde gebruik van klanten ligt meestal niet boven de 150MB. Ik kom zelf zelden boven 125MB terwijl ik toch iedere dag gebruik maak van email, internet, MSN etc. Dus laat dat je niet afschrikken.

 205. Jan says:

  @Sanne

  Ik heb hollandsnieuwe inmiddels weer een e-mail gestuurd om te vragen of ze mijn nummer weer kunnen herstellen. Hopelijk nemen ze nog de moeite om dat netjes te doen.

  Ik vind het wel jammer, want het leek me wel een aantrekkelijke nieuwe aanbieder. Voor mij een goede abonnementsvorm en tegen een heel redelijke prijs. Maar ja, het heeft niet zo mogen zijn.

  Nu moet ik opzoek naar een andere aanbieder, maar dat zal nog niet meevallen. Ik bel heel weinig en wil eigenlijk alleen bereikbaar zijn. Daarnaast wil ik internet toegang.

  Het probleem is dat heel veel abonnementen die internet hebben ook heel veel belminuten of SMS hebben. Waardoor ze weer relatief duur worden. Ik vind 20 a 30 euro per maand nogal veel voor iets wat ik relatief weinig gebruik. Het abonnement van hollandsnieuwe voor 10 euro leek mij daarom een goede keuze.

 206. Jan says:

  @Roy

  Ik ben gelukkig niet zo wraakzuchtig, maar vervelend is het wel. Ik begrijp best dat er allerlei problemen kunnen ontstaan. Doe alleen je best om het netjes op te lossen en communiceer er vooral goed over. En lees e-mails van mensen ook goed, zodat je op een adequate manier kunt reageren.

  Uiteindelijk schieten zij zichzelf in de voet met een verloren klant, slechte mond-op-mond reclame etc.

 207. Sanne says:

  @Jan

  Jeetje, da’s niet leuk.

  Wat er nu moet gebeuren is dat het nummer terug geporteerd wordt naar Vodafone. Het nummer is door nummerbehoud nu officieel ‘in bezit’ van Hollandsnieuwe.

  Je zult dan toch nog even een email moeten sturen met het verzoek dat ze het nummer terug porteren naar Vodafone. Het kan ook zijn dat je dat bij Vodafone moet doen… dat weet ik even niet 100% zeker.

  Maar geen nood! Je nummer is niet zomaar weg. Dat mogen ze niet zomaar doen.

 208. Roy says:

  @Jan

  Dit vervelend om te horen ze moeten echt er wat aan gaan doen. Aan die laksheid!

  Tijd om wraak te nemen op HollandsNieuwe? Onze buren hebben het al gedaan met Mobistar http://tinyurl.com/mobistar-wraak

 209. Jan says:

  En de story continues…Blijkbaar hebben ze nu het abonnement geannuleerd, want ik kan niet meer bij mijn gegevens op hun internet site. Maar ze zijn daarbij blijkbaar vergeten om het verzoek tot nummerbehoud ook te annuleren. Ik had daar maar 3 keer expliciet om gevraagd.

  Het eind van het liedje is nu dus dat ik geen hollandsnieuwe abonnement heb en dat mijn originele Vodafone prepay SIM het ook niet meer doet en ik mijn telefoonnummer kwijt ben.

  Ik word hier zo ontzettend moedeloos van.

 210. Jan says:

  Ik heb vandaag een e-mail gekregen dat ze het abonnement gaan annuleren. Ze vermelden daarbij dat ze geen oplossing voor mijn probleem hebben kunnen vinden. Ik ga er vanuit dat de annulering netjes zal worden afgehandeld.

  Ik ben nog het meest verbaasd over het tweede deel van het antwoord. Geen oplossing voor mijn probleem? Ik heb een doorsnee telefoon die het prima doet met een SIM kaart van Vodafone en dan kunnen ze mijn probleem niet oplossen? Wat moet je daar nou van denken? Ik hoop maar dan anderen ook niet met dit probleem te maken krijgen die een soortgelijke (Android smart-phone) hebben.

 211. Roy says:

  @Sanne

  Ook ik wil je graag bedanken voor je hulp!
  Dit wil ik doen door je een klein presentje te geven.
  Je krijg van mij een cadeau bon van €10 te besteden bij bol.com!
  Veel plezier er mee en ik hoop je nog vaak terug te zien ;)

 212. Sanne says:

  @Jan

  Ik wou dat ik meer kon doen. :( Weet als geen ander hoe het voelt om maar geen uitsluitsel te krijgen over zaken zoals deze, maar hoop wel dat het opgelost wordt voordat het nodig is om de klachten procedure op te starten.

  In ieder geval succes, zou je ons kunnen laten weten of ze voor het einde van de week een reactie hebben gestuurd?

 213. Jan says:

  @Sanne

  Dankjewel voor de informatie. Ik geef ze nog twee dagen om te reageren en dan ga ik die weg bewandelen.

  Ondertussen heb ik een telefoon waar ik niet mee kan doen wat ik wil.

 214. Sanne says:

  @Jan

  Het is begrijpelijk dat je geen rompslomp wilt hiermee, maar soms moet je toch zelf actie ondernemen.

  Als ze zich niet houden aan de 7 dagen, moet je de klachten procedure volgen van de voorwaarden. Ten eerste dien je schriftelijk een klacht in te dienen bij HN. Deze MOET dan binnen 30 dagen een antwoord sturen. Doen ze dit niet, of ben je niet tevreden met het resultaat, kun je na die 30 dagen de Geschillen commissie inschakelen door ook deze schriftelijk te benaderen, welke dan een beslissing neemt over wie er gelijk heeft.

  Zie: http://www.hollandsnieuwe.nl/ (klik dan op voorwaarde en dan helemaal onderdaan het document)

  Dit zijn de voorwaarden waar je aan gebonden bent op het moment dat je een overeenkomst aangaat met HN. Dit is eigenlijk bij alle Telecom bedrijven zo. Dus als er een klacht ontstaat is dit de manier om het af te handelen. Vervelend omdat je begrijpelijk geen gedoe wilt, maar wel de enige manier van aanpak als ze je niet meer benaderen of je verzoek inwilligen.

 215. Jan says:

  @Sanne

  Ik weet dat ze ook een telefonische helpdesk hebben, die terugbelt. Ik heb ze via e-mail ook mijn werk- en thuis nummer gegeven. Maar ze hebben niet geprobeerd om mij te bellen.

  Het is allemaal leuk en aardig dat ze zich aan die 7 dagen moeten houden, maar wat als ze dat nou eens niet doen. Wat dan? Ik heb helemaal geen zin in deze onzin.

  Misschien zijn ze wel druk bezig om het probleem op te lossen, maar als ze daar niet over communiceren, weet ik van niets. Ik kan dus niet anders concluderen dan dat ze bewust niet reageren op mijn e-mails. En als dat zo is, is dat pure minachting van je klant en dat voor een nieuwe partij in de markt. Voortaan denk ik wel 10 keer na om eens iets te proberen bij een nieuwe aanbieder.

  Ik heb ze nog 2 dagen gegeven om te reageren, maar ik verwacht al niet veel meer. Geen idee wat ik daarna moet beginnen. Maar dat weten zij natuurlijk ook.

 216. Sanne says:

  @Jan Jammer dat je zo’n slechte ervaring hebt, er was bij mijn bestelling iets mis gegaan en binnen 1 dag hebben ze mijn bestelling geannuleerd en het geld teruggestort op mijn rekening (dat gaat wel nog enkele dagen duren voordat de bank het verwerkt, iDEAL is a bitch sometimes). Ik heb tot 2x toe direct antwoord gehad en wederom een bestelling geplaatst die goed doorgekomen is.

  Ik werk ook voor een Telecom bedrijf (telefonische verkoop afdeling) en het klopt dat ze niet onder die 7 dagen uitkomen, dat is wettelijk bepaald. Houd de bevestigingsmails bij de hand en verwijder ze niet, het zijn jouw digitale bewijzen van (poging tot) contact zoeken.

  Ze hebben trouwens wel telefonische klantenservice, alleen bellen zij jou op. Dit is eigenlijk wel slim, want zo besparen ze kosten en voorkomen ze onderbezetting en lange wachttijden. Een gemiddeld telefoongesprek duurt 5-15 minuten, omdat je die tijd neemt om je probleem uit te leggen, dan moet de agent het samenvatten, antwoorden en het gesprek afsluiten. Als de medewerker alles in 1x krijgt via email, dan kan hij/zij meestal sneller lezen dan jij kunt uitleggen en kan daardoor sneller replyen (sommige mensen typen ook waanzinnig snel), waardoor de productiviteit hoger ligt. En omdat zij jou bellen op verzoek i.p.v. jij belt hun, hebben ze hun antwoord al klaar wanneer je opneemt.

  Vanuit de klantenservice is dit allemaal voordeel. Het duurt alleen iets langer voordat jij jouw antwoord hebt, wat in de meeste gevallen toch al binnen 1-2 dagen hoort te zijn. Ik zie er wel de voordelen van in, want zo kan ik mijn vraag ook om 3 uur ‘s nachts insturen en hoef ik niet tijdens de pauze op mijn werk te gaan bellen etc.

  Ik vind het prettig, maar ik kan mij voorstellen dat het vervelend is als zich een incident zoals de jouwe voordoet. Ik hoop dat het snel opgelost wordt!

 217. Jan says:

  @Roy

  Ik maak me inderdaad het meest zorgen over het feit dat ik straks voor 2 jaar aan een abonnement vast zit, waar ik niets aan heb. Ik vind het niet zo’n ramp als iets niet werkt, maar reageer en communiceer dan professioneel. Als je zegt dat je voor dag X een oplossing hebt, zorg daar dan voor of communiceer er dan duidelijk over. Nu heb ik het gevoel dat ze een loopje met me nemen en ik straks met de gebakken peren zit.

  Mijn telefoon heeft geen SIM lock. Ik heb een Samsung Galaxy Apollo. Mijn vorige provider was Vodafone. Ik weet dat ze het Vodafone netwerk gebruiken en dat was 1 van de redenen, waarom ik er vooraf wel vertrouwen in had.

  Maar ja, aangezien morgen de 7 dagen periode verloopt, heb ik ze al een e-mail gestuurd met een verzoek om het abonnement te annuleren. Dat was overigens nogal verbazingwekkend dat ze helemaal geen telefonische helpdesk hebben.

 218. Roy says:

  Beste Jan,

  1. zij kunnen niet onder de 7 dag uit komen door simpelweg niet te reageren! (niet bij de pakken neerzitten onderneem actie)
  2. Is je telefoon misschien sim lock?
  3. wat was je vorige provider, hollandsnieuwe maakt namelijk gebruik van het netwerk van Vodafone, dus of je nou Vodafone neemt over hollandsnieuwe dat maakt niet uit
  4. welke type telefoon heb je?

  Ik wil je graag helpen met oplossen van je probleem, maar u kunt altijd opzeggen binnen 7 dagen.

 219. Jan says:

  Ik heb op 5 Januari een abonnement genomen van hollandsnieuwe, maar nu werkt internet niet op mijn smartphone. Ik krijg geen 3G / UMTS verbinding op mijn Samsung smart-phone. Configuratie via SMS werkt niet. Configuratie handmatig werkt niet.

  Direct contact opgenomen met klantenservice. Ik kwam er toen pas achter dat ze geen telefonische support hebben en dat moest dus via e-mail. In eerste instantie kreeg ik nog een reactie. Ze zouden het voor afgelopen maandag oplossen, maar toen werd het stil. Ze reageren nu niet meer op mijn e-mails. Ik heb ook al gevraagd om ontbinding van het contract (binnen 7 dagen bedenktijd), maar ook daar krijg ik geen reactie op.

  Ik zit nu dus met een 2 jarig abonnement, waar ik niets aan heb. Ik had het namelijk hoofdzakelijk voor de internet bundel en dat is nou precies wat er niet werkt.

  Bedenk waar je aan begint. Geen telefonische helpdesk en op email reageren ze blijkbaar niet meer. Heb ik weer….

 220. Jeroen Brabant says:

  Dit is ideaal voor mijn kinderen, dit bied eindelijk de mogelijkheid om mijn kinderen niet te hoeven confronteren met de hoge prepaid kosten maar heeft wel de voordele van een abonnement.

  Als de bundel van me kinderen op is kunnen we zelf beslissen of we bij willen storten of dat we het wel mooi geweest vinden. Ook bellen ze dan nog gewoon voor hetzelfde tarief, en geen exorbitant hoge buiten je bundel tarieven!

  Tot dus ver ben ik zeer tevreden en vind ik hollandsnieuwe een nuttige toevoeging op de huidige telecommarkt.

 221. levi kok says:

  Prima ;)

  Je hebt bij hollandsnieuwe toch echt het gevoel dat ze je niet meer oplichten, wat de andere wel doen, maar ja, kan je na gaan hoeveel ze verdienen!
  Bedankt voor je reactie!

  Groet

 222. Roy says:

  @Levi Kok

  Dit is een prima idee! hou er alleen wel rekening mee dat als je bij HollandsNieuwe over je 275 minuten, sms’jes of MB heen bent je niet meer kunt bellen, smsen of internetten tot dat je extra geld heb opgewaardeerd.

  Maar ik neem aan dat je dat juist prettig vind? :)

 223. levi kok says:

  Ik heb zelf het plan een smartphone te kopen en een abbo van hollands nieuwe erbij te nemen, maar eigenlijk heb ik een vraag (ik hoop dat dat hier mag). ik wil het abbo eigenlijk alleen voor internet gebruiken, dan betaal ik 9 euro p/maand en gaan mijn 275 eigenlijk alleen op aan internet. is dit een goed idee?

 224. Sanne says:

  Ik heb op donderdag ook een abo besteld.

  Ik zie sommige mensen vragen wat de meerwaarde is. En dat is simpelweg de prijs die je betaalt voor de belminuten. Bij Vodafone prepaid betaal ik nu 30c per minuut en 9c per sms. Bij dit abo is het vele malen goedkoper.

  Voor diegene die zegt dat 0900 nummers buiten de bundel vallen maar toch duurder zijn, dat is toch logisch? Tevens wordt er altijd aan het begin van het gesprek verteld dat het gesprek 10c per minuut kost en dat er vervolgens een tarief van de aanbieder aan vastzit (bij Vodafone prepaid tenminste). Je kunt mij dus niet vertellen dat je niet op de hoogte bent van wat dat gesprek kost en voor een verassing komt te staan. Tevens wordt dit tarief vanuit je tegoed gerekend, en niet apart bovenop je ongebruikte belminuten geplaatst zoals nu het geval is bij normale abonnementen. (Dus je belminuten worden niet gebruikt en je betaald nog extra bovenop je normale abokosten)

  Tot dusver ben ik zeer te spreken over de klantenservice via email. Had al binnen 1 dag antwoord op een vraag gekregen en ik heb mijn simkaart nog niet eens binnen! Als het via het Vodafone netwerk gaat dan verwacht ik ook eigenlijk geen problemen, dat gebruik ik nu ook. :)

 225. Folkert says:

  @Elca
  Alle nummers vallen binnen de bundel dus ook dure 0900 alleen is je bundel voor die maand dan snel op ;-) Je kunt absoluut niet buiten je bundel komen, op=op, je kunt niet meer bellen, alleen gebeld worden.

 226. Folkert says:

  Abonnement besteld (275 voor 1 jaar a 10 euro) en binnen 2 dagen de simkaart in huis. Alles werkt meteen. Je krijgt 11,50 per maand tegoed voor 10 euro. Internet instellen ging heel makkelijk. Nummerbehoud wordt na 1 week doorgevoerd. Helpdesk getest met standaard vraag, binnen 1 uur antwoord. Tot nu toe tevreden.

 227. rob says:

  Dit zal wel weer tijdelijk zijn. Telecombedrijven doen er alles aan voor zo veel mogelijk marktaandeel om daar zo duur mogelijke minuten bij te verkopen. Maar voor eerst ziet het er goed uit.
  Als in oktober mijn abo afloopt bij RaboMobiel zal ik er zeker naar kijken

 228. Lars says:

  Hier zat ik op te wachten dat er een provider zou opstaan die dit zou gaan aanbieden.
  Nu kan ik teminste eindelijk mijn kinderen veilig een abonnement geven.

  Goed initafief van Vodafone om zo iets als hollandsnieuwe te bedenken!

 229. Elca says:

  Och, het is dus een prepaid abonnement?

  Bij een abonnement betaal je voor 09-nummers buiten de bundel.
  En bij HollandsNieuwe ook?
  of zoals vermeld staat: bellen, smsen en internetten binnen en buiten je bundel voor een bedrag, nooit laten verrassen door extra kosten voor het bellen naar 09 of 08 nummers?

 230. Roy says:

  Hi Jonathan,

  Bedankt voor je reactie!
  Laat je over een paar maanden even horen of je over de kwaliteit te spreken bent?

  Prettige avond,

  Roy

  @Stef

  Ja bij veel wel …

 231. Jonathan says:

  Ik hoorde ervan en heb hem gelijk besteld. Zeker niet alleen voor kinderen. Iedereen word toch gek van die te hoge mobiele rekeningen, lijkt me zo? Het voordeel tegenover prepaid is dat de kosten buiten de bundel even hoog zijn als binnen, dus is redelijk wat voordeel. Onbeperkt internet is er niet. 1000 MB per maand kost je een tientje. Valt heel erg mee!

 232. Stef says:

  Dit is dus een soort van prepaid abonnement, klinkt helemaal niet verkeerd.

  Alleen let wel op:
  1. Alle gesprekken worden naar boven afgerond op hele minuten.
  2. Mobiel internet wordt afgerond per 100 KB

  Maar is dat niet bij de meeste providers zo?

 233. Noortje says:

  Dit is ideaal!
  Alleen mogen ze wel een bundeltje maken met onbeperkt mobiel internet.
  Want zo kan ik het abonnement van HollandsNieuwe niet gebruiken voor mijn smartphone.

 234. S Hartwijk says:

  Helemaal perfect voor mijn kids!

 235. Fide says:

  Al jaren heb ik zoiets van waarom is er geen enkel bedrijf dat op deze wens van vele in springt!
  Dit leek mij toch een gat in de markt?
  Eindelijk is het nu wel zo ver! Vodafone is op het idee gekomen om HollandsNieuwe.
  Nu maar afwachten hoe goed het werk…

 236. helemaal lklaar says:

  Hollandsnieuwe is op zich een goed idee voor, en handig voor de mensen die moeite hebben met het beheersen.
  ik kan snap niet dat niet meer bedrijven dit doen…

 237. Roxan says:

  Dit is dus gewoon een prepaid abonnement die jou aan het begin van de maand laat betalen in plaats van aan het eind. Ik zie hier toch echt de meerwaarde niet van in.

 1. Er zijn nog geen trackbacks.

Geef je mening!

Heb je commentaar? zo plaats je het.

-
Waar wilt u meer over weten? Welke informatie mist er? Wat kan er beter aan onze website? :-)
Thank you! your response has been sent.