Meest Gelezen...

» De Meest Populaire Abonnementen
» 100 minuten bellen + 100 smsjes versturen voor slechts € 5,00 p/mnd!
» Vanaf € 2,99 p/m, mobiel bellen zonder vast contract.
» Ben en Simyo sim only, wat zijn de verschillen?
» Blackberry Bold 9780 gratis...
» Dé Samsung Galaxy S 2 Bestellen

Review Nokia E7

In een korte tijd heeft Nokia zichzelf weer goed op de kaart gezet met enkele nieuwe modellen. In eerste instantie heeft Nokia de directe aanval ingezet op de Apple iPhone met de N8, en nu komt Nokia met een variant op deze N8 genaamd de E7. Feitelijk is de E7 gewoon de Nokia N8 met als extra het QWERTY toetsenbord. Het toetsenbord komt te voorschijn zodra het scherm schuin wordt weggeschoven. De manier waarop het beeld opklapt lijkt het alsof we weer in het Communicator tijdperk zijn beland.

Provider Minuten/SMS Periode Normaal Actie Prijs
Telfort 500/ 0 2 jaar € 54,90 € 27,95 Bestel Nu Bestel Nu
MTV Mobile 400 / 200 2 jaar € 49,95 € 24,75 Bestel Nu Bestel Nu
Nokia 275 / 275 2 jaar € 35,00 26,45 59,95 Bestel Nu

De feiten
De Nokia E7 is een kleine computer en derhalve zijn ook de specificaties daar naar. Zo beschikt de E7 over een 4 inch AMOLED touchscreen en 8 Gb intern geheugen. Dit geheugen is nog uit te breiden naar 32 Gb door middel van een geheugenkaart. Ook connecties via 3G, WiFi of Bluetooth behoren tot de mogelijkheden uiteraard. Aangezien je toch een 3G verbinding hebt kun je ook in een korte tijd foto’s naar vrienden overzenden die van de 8 megapixel camera afkomen. En als je vrienden geen genoegen nemen met foto’s stuur je toch gewoon een video in HD over! Omdat het toestel ook video’s in HD kan opnemen is er een HDMI-poort op het toestel aanwezig. Op deze manier kun je dus snel video’s terugkijken op jou televisie.

Besturingssysteem
Net als de Nokia N8 werkt de E7 op Symbian 3. Hierdoor ben je als eigenaar in staat om makkelijk contact te leggen met de verschillende sociale netwerken, maar ook met Microsoft Exchange en verschillende andere Microsoft diensten die vooral in de zakelijke wereld veelal gebruikt worden voor mobiele oplossingen. Ook is de E7 voorzien van Ovi Maps waardoor je gratis kunt navigeren. Het OS zal zo nu en dan nog wel eens update krijgen en ook de E7 heeft de mogelijkheid om deze upgrade binnen te halen en te verwerken. Het mooie van dit OS is de mutli-touch functie in combinatie met het AMOLED scherm. Hiermee kun je direct zien dat Nokia echt de aanval weer goed heeft ingezet en op de kwaliteit die wordt afgeleverd mag Nokia best trots zijn.

De nieuwe Communicator?
Eigenlijk kunnen wij op deze vraag kort en krachtig zijn. Wij zijn van mening dat de nieuwe Nokia E7 wel degelijk de nieuwe Communicator is. De Nokia E7 is ook gericht op het zakelijke publiek, maar daarnaast bevat het ook juist die applicaties voor dat publiek. Zo bevat de E7 een uitgebreide e-mailclient waarmee het tamelijk eenvoudig is om meerdere accounts te bedienen. Uiteraard speelt ook het design en het gebruik ten opzichte van de ‘gewone’ Communicators een rol, want de Nokia E7 lijkt hier immers wel sterk op en kan wellicht ook wel gezien worden als de opvolger van de Nokia E90.

Conclusie
Het toestel heeft ons blij verrast mede dankzij het slanke design en de enorme zakelijke mogelijkheden die dit toestel biedt. Hoe we de Nokia E7 nu werkelijk moeten zien blijft nog even de vraag, want het toestel heeft het design van de N8, maar de feeling en zakelijke gadgets van de vroegere E90. Het is in ieder geval een gezonde mix geworden tussen twee prima werelden en wij verwachten dan ook dat de Nokia E7 een groot succes gaat worden. De Nokia E7 krijgt een adviesprijs mee van 639,- euro en zal in verschillende metallic kleuren leverbaar gaan worden.

Lees ook eens...
Review Nokia C6

Review Nokia C6

Review Nokia C7

Review Nokia C7

Nokia X7

Nokia X7

Nokia N9 of Nokia C9

Nokia N9 of Nokia C9

  1. Thomas says:

    Ik kan echt niet wachten op deze telefoon ik mag dit jaar verlengen ik heb er over nagedacht de N8 van Nokia te nemen maar de Nokia E7 Spreekt met toch meer aan.

    Weet iemand eigenlijk wanneer hij precies te koop is?

  1. Er zijn nog geen trackbacks.

Geef je mening!

Heb je commentaar? zo plaats je het.

-
Waar wilt u meer over weten? Welke informatie mist er? Wat kan er beter aan onze website? :-)
Thank you! your response has been sent.